RAT începe distribuirea cardurilor gratuite pentru pensionari

Pensionari autobuz RAT BrasovRegia Autonomă de Transport (R.A.T.) Braşov începe din data de 1 octombrie 2016 distribuţia trimestrială a călătoriilor gratuite pentru transportul în comun pe raza municipiului Braşov, de această dată eliberându-se fiecărui solicitant un card de călătorie nominalizat.

Beneficiază, lunar, de 15 călătorii gratuite pe toate liniile R.A.T. Braşov, cu excepţia liniei 20 (Livada Poştei – Poiana Braşov), următoarele categorii de persoane care au domiciliul stabil în municipiul Braşov:

  • a) persoanele vârstnice, definite astfel de Legea nr. 292/2011, cu completările ulterioare, respectiv femeile şi bărbaţii de peste 65 de ani, care sunt asistaţi social;
  • b) pensionarii, indiferent de vârstă şi de categoria pensiei: invaliditate, de urmaş (numai în caz soţ/soţie), anticipată, anticipată parţială, limită de vârstăşi cu venituri nete sub 1.000 de lei.

Nu vor primi carduri de călătorie gratuite categoriile de pensionari care beneficiază de gratuitate totală în baza unor legi speciale: deportaţi, foşti deţinuţi politic, veterani de război şi IOVR, revoluţionari 1989 şi 1987. De asemenea, nici pensionarii ale căror venituri depăşesc suma netă de 1.000 de lei lunar nu vor primi călătorii gratuite.  Acordarea cardurilor se va face după prezentarea următoarelor documente, pentru a fi scanate: buletin/carte de identitate, în original; cuponul privind pensia pentru luna septembrie 2016, în original (pentru a i se aplica pe acest document o ştampilă de control, care atestă primirea cardului); declaraţie; alte acte doveditoare a sursei de venit.

Alte articole:   Scandal monstru în PNL Brașov, după demisia unui important lider local

Deţinătorii de drept ai cardurilor vor putea circula pe mijloacele de transport în comun ale R.A.T. Braşov având asupra lor buletinul/cartea de identitate şi cuponul de pensie, în original sau copie.

Regia va distribui cardurile gratuite prin următoarele casierii proprii: Aurora, Berzei, Biserica Bartolomeu, Biserica Tractorul, Brânduşelor, Carfil, Complexul Mare, Dacia, Gemenii, Independenţei, Hidro A, Mircea cel Bătrân, Noua, Patria, Piaţa Decebal, Piaţa Tractorul, Plevnei, Poiana Braşov, Primărie, Rulmentul, Sanitas, Saturn, Spitalul Judeţean, Stadionul Tineretului, Tocile, Toamnei, Triaj, Valea Cetății, Vlahuță, Universitate şi casieria de la sediul R.A.T.

Beneficiarii vor completa o declaraţie pe proprie răspundere din care să rezultecă nu au alte venituri decât cele din pensie. Formularul pentru aceste declaraţii va fi pus la dispoziţie de către R.A.T. Braşov la toate punctele de distribuţie. Documentul poate fi şi descărcat accesând portalul www.ratbv.ro, iar apoi, succesiv, secţiunile „Tarife”, respectiv „Reduceri şi gratuităţi”.

Alte articole:   În acest moment, în spitalele din Brașov, sunt internate 405 persoane infectate cu Covid-19. 557 de pacienți pozitivi sunt izolați la domicilii

De asemenea, codnucerea R.A.T. Brașov aduce la cunoștința călătorilor care dețin calitatea de foști deportați sau foști refugiați și care, potrivit legii, beneficiază de transport gratuit, faptul că, începând de sâmbătă, 01.10.2016, sunt așteptați în patru puncte din oraș pentru primirea sau reîncărcarea cardurilor de transport, pentru o perioadă de valabilitate de trei luni.

R.A.T. Brașov realizează această acțiune prin patru puncte de distribuție, care funcționează după următorul orar:

  • – sediul central R.A.T. Brașov, str. Hărmanului, nr. 49. Orar: luni – vineri:  08.15 – 15.30; Sâmbătă și duminică – închis.
  • – terminal ”Municipal”. Orar: luni – vineri: 06.00 – 20.00; Sâmbătă și duminică: 08.00 – 18.00.
  • – terminal ”Roman”. Orar: luni – vineri: 06.00 – 22.00; Sâmbătă și duminică: 07.00 – 21.00.
  • – capăt linie ”PeTocile”. Orar: luni –vineri: 06.00 – 13.00; Sâmbătă și duminică – închis.

Persoanele care dețin deja cardul pentru transport trebuie să aibă asupra lor, la momentul solicitării reîncărcării: cardul și copia cuponului de pensie pentru legea specială din luna precedentă celei în care solicită abonamentul.

Alte articole:   Constructorul lotului Râșnov - Cristian, în topul drumarilor harnici în iulie

Beneficiarii legilor speciale referitoare la foștii deportați și la foștii refugiați, care încă nu dețin cardul de călătorie, se vor prezenta la punctele de distribuție amintite având asupralor: cartea sau buletinul de identitate în original și copie; copia talonului de plată a drepturilor din luna precedentă celei în care solicită cardul-abonament, precum și o copie a deciziei sau hotărârii de acordare a calității de beneficiar.

În cazul în care cardul de călătorie este ridicat de persoane împuternicite, acestea trebuie să prezinte copie a cărții/buletinului de identitate a titularului; original și copie a cărții/buletinului de identitate a persoanei împuternicite; copia talonului titularului de plată a drepturilor din luna precedentă celei în care solicită abonamentul; copia deciziei/hotărârii titularului de acordare a calității de beneficiar al legii speciale, precum și împuternicirea cu dată, în original și copie. Împuternicirea este valabilă numai dacă aceasta va avea dată certă, acordată de notarul public.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate