Sărbătoare pentru vârstnici din Brașov

batraniDirecția de Servicii Sociale sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în data de 30 septembrie 2016.

Cu această ocazie se vor derula o serie de activități având drept scop informarea cetățenilor cu privire la serviciile sociale oferite de către Căminul pentru persoane vârstnice și Serviciul Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcției de Servicii Sociale dar și conștientizarea și sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica persoanelor vârstnice defavorizate și problematica îmbătrânirii sănătoase.

De asemenea, pentru a atrage atenția persoanelor vârstnice cu privire la importanța prevenției și controlului periodic al stării de sănătate, Direcția de Servicii Sociale în colaborare cu Societatea Națională Crucea Roșie a României filiala Brașov, va organiza o acțiune de evaluare a stării de sănătate a persoanelor vârstnice care doresc măsurarea unor parametri cardio-vasculari (tensiune arterială, puls) și interpretarea rezultatelor, precum și informarea cu privire la valorile normale ale acestor parametri.

Alte articole:   Viceprimarul Costel Mihai cere autorităților să verifice staţia de asfalt are funcționează fără aviz

Astfel, vârstnicii municipiului Brașov sunt așteptați vineri, 30 septembrie, între orele 10.00- 14.00, la cortul Crucii Roșii ce va fi special amenajat în parcul Someș din strada Berzei.

Cu această ocazie brașovenii vor fi informați și asupra serviciilor de prevenire şi depăşire a unor situaţii de dificultate, vulnerabilitate sau dependenţă, în scopul păstrării autonomiei persoanelor vârstnice, al prevenirii marginalizării şi excluziunii sociale a acestora.

Acțiunea stradală va fi urmată de un spectacol organizat la sala Patria începând cu ora 14.00, spectacol susținut de către seniorii Centrului de zi de Socializare și Petrecere a Timpului Liber (tip club) din cadrul Direcției de Servicii Sociale Brașov. Accesul la eveniment este liber.

Alte articole:   Brașovul, sub cod galben de ploi și vijelii, până la ora 23.00!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate