blog-logo

Piept de porc la cuptor cu garnitură de cartofi copți

piept-de-porc-cu-cartofi-coptiDacă vreți să vă surprindeți oaspeții cu o rețetă care, aparent, pare sofisticată, ne permitem să vă dăm un pont. Nu este greu de preparat și nici nu vă răpește foarte mult timp pentru preparare.

Pieptul de porc, proaspăt, la grătar, poate fi o provocare pentru mulți, pentur că este „prea gras”. Pentru cei care pot, le recomandăm să pună pieptul de porc într-o marinadă, cu vin, foi de dafin, sare, piper, boia de ardei, muştar etc.

Cu circa două-trei înainte să vină musafirii, trebuie să băgăm carnea la cuptor. Nu trebuie să o înecăm în vin, dar o cană de vin alb, sec sau demisec, ar fi musai să ajungă în tavă.

Alte articole:   Restricții de circulație, în centrul Brașovului, de 1 Decembrie

Sarea, piperul, boiaua de ardei dulce / picantă, foile de dafin, cimbrul și busuiocul, sunt ingredintele care completează festivalul de arome din farfuria Dumneavoastră.

crama-garboiu-cu-piept-de-porc

Pentru garnitură, vă recomandăm cartofii copți. Îi puteți pune la cuptor lângă tava cu pieptul de porc. Este nu doar o garnitură delicioasă, ci și foarte sănătoasă.

La final, ne rămâne să vă urăm poftă bună, și vă lăsăm și o poză pregătită pentru partea de fițe, dar mesenii ne-au stricat bucuria până când am ajuns și cu vinul de la Crama Gârboiu, fără de care „mâncarea era pustiu”…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.