blog-logo

Locuitorii din județul Brașov apelează din ce în ce mai des la consiliere online

consiliere-psihologMediul online este probabil una dintre cele mai revoluționare invenții ale lumii moderne dat fiind faptul că acesta înseamnă astăzi un cumul impresionant de avantaje pentru fiecare dintre noi.

Dacă pentru anumiți utilizatori, Internetul reprezintă o modalitate excelentă de a păstra legatura cu cei dragi sau de a face diverse cumpărături în confortul propriului cămin, pentru un număr din ce în ce mai accentuat, Internetul a devenit un răspuns la diverse probleme cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Conform statisticilor, tot mai mulți utilizatori din județul Brașov apelează astăzi la consiliere online atunci când vine vorba despre diverse probleme de sănătate și nu numai.

Deși țara noastră se situează sub medie spre deosebire de multe state vestice atunci când vine vorba despre numărul de cabinete psihologice sau de alt tip de consiliere, cert este faptul că statisticile recente au scos la iveală faptul că tot mai mulți locuitori din județ își îndreaptă astăzi atenția înspre consilierea online.

Alte articole:   Brașovul, unul dintre cele mai poluate orașe din Europa

Numărul căutărilor online pe cuvinte precum „psiholog”,„psiholog online”, „cabinet psihologic” sau „consiliere psihologica” au crescut în acest an, spre deosebire de 2015 cu 52,9%. Cel mai mare număr de căutări în acest sens se realizează la nivel de județ în municipiul Brașov, cu un procent de 72,7% din numărul total. Orașul care apare imediat pe lista este Făgăraș, cu un procent de căutări de 12,2% din total.

Unul dintre motivele pentru care utilizatorii își îndreaptă astăzi atenția înspre consilierea online se datorează faptului că interacțiunea cu un specialist este mult mai confortabilă atunci când totul se întâmplă online și adesea utilizatorii aleg să fie mult mai sinceri pe această cale în aboradrea problemei cu care se confruntă.

Alte articole:   Grevă japoneză la Casa de Pensii Braşov

În ceea ce privește asistența psihologică, conform unui studiu realizat în anul 2015, a scos la iveală faptul că doar 3 din 10 români apelează la un psiholog atunci când se confruntă cu probleme specifice.

„Apelarea la asistența psihologică înca este un subiect pe care multa lume îl consideră drept tabu, fapt pentru care țara noastră încă se situează sub medie la acest capitol, spre dosebire de țările vestice. Consilierea online este un concept destul de nou în România, însa putem observa cu certitudine faptul ca aceasta a înregistrat până în momentul de față un real succes. Oamenii se simt mult mai confortabil atunci când solicita ajutor pe această cale decât atunci când această consiliere este solicitată într-un cabinet fizic. În viitor sperăm ca această modalitate de solicitare a consilierii online să încurajeze un număr cât mai mare de oameni să apeleze la specialiști atunci când se confruntă cu diverse probleme”, ne- a declarat Silvia Zaha, administrator al site-ului www.webadviser.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.