CNADNR, obligată de instanţă să continue o licitaţie pentru autostrada Comarnic-Braşov

autostradaTentativa Companiei de Drumuri de anulare a unei licitaţii pentru autostrada Comarnic-Braşov a eşuat şi în instanţă, după ce nu a avut succes nici la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Dacă la nivel declarativ actuala conducere a CNADNR susţine proiectul şoselei de mare viteză, în fapt se pare că nu îl agreează, cel puţin nu în forma din licitaţiile lansate de fosta conducere.

Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) spune că proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov nu a fost abandonat. Pe de alta parte, Comisia de Evaluare din cadrul companiei fie tergiversează, fie anulează licitaţiile în curs pentru şoseaua de mare viteză.

În cazul revizuirii studiului de fezabilitate pentru porţiunea de mijloc a viitoarei şosele prin munţi, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a tot jucat ping-pong în vederea anulării licitaţiei cu Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Pe 10 august, CNSC a obligat a treia oară CNADNR să continue licitaţia cu reevaluarea ofertei Consitrans.

CNADNR s-a adresat apoi Curţii de Apel Bucureşti, care i-a respins cererea definitiv pe 12 septembrie şi a menţinut decizia CNSC din 10 august. Astfel, CNADNR este obligată să reevalueze oferta Consitrans ţinând cont de motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Cu toate acestea, CNADNR ar putea decide din nou anularea licitaţiei, consideră Alin Goga, consilier juridic în cadrul companiei. Întrebat de soarta acestei licitaţii, şeful de la Drumuri a explicat anterior pentru economica.net că o procedură de achiziţie se poate finaliza cu atribuire de contract sau cu anulare.

Alte articole:   Schimb dur de replici între Raed Arafat și Florin Orțan privind persoanele asimptomatice infectate cu COVID-19

În cazul în care procedura va fi anulată definitiv, Cătălin Homor spune că CNADNR va scoate din nou la licitaţie un contract pentru loturile 1,2,3 şi 4 din autostrada Comarnic-Braşovcare să includă pe lângă revizuirea studiului de fezabilitate, proiect tehnic şi autorizaţie de construire.

CNADNR a lansat licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate pe 31 iulie 2015.

Valoarea proiectului de „Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru „Autostrada Bucuresti-Brasov km 0+000 – 173+300 sector Comarnic – Predeal, km 115+300 – km 146+800 si sector Predeal – Cristian, km 146+800 – km 162 + 300 + reabilitare DN 73B” era estimată între 16,4 milioane de lei şi 19,38 milioane de lei.

Pentru acest proiect au fost depuse 7 oferte. Search Corporation a depus oferta cu cel mai mic preţ, de 7,1 milioane de lei (ce include diverse şi neprevăzute), iar Consitrans a oferit un preţ 9,6 milioane de lei.

Licitaţia pentru lotul 5, tergiversată

CNADNR ezită şi în ceea ce priveşte licitaţia pentru construirea lotului 5 al autostrăzii Comarnic-Braşov.

Şeful de la Drumuri a declarat anterior pentru economica.net că până pe 15 septembrie, comisia de evaluare a ofertelor va emite decizia privind această licitaţie.

Iată că a trecut mai bine de o săptămână de la acest termen şi nu s-a anunţat nimic în acest sens.

Contractul pentru lotul Râşnov-Cristian a fost scos la licitaţie în vara anului trecut, iar cele 10 oferte depuse au fost deschise încă din octombrie.

Alte articole:   Cutremur în această dimineață, în apropiere de Braşov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.