blog-logo

Primul sportiv român calificat la Olimpiada din 2018!

ioan-valeriu-achiriloaie2La Olimpiada de iarna din 2018 din Coreea de Sud este Ioan Valeriu Achiriloaie, de la ASC Corona, care s-a calificat in urma rezultatelor obtinute in urma cu cateva zile în Chile, cand a participat in statiunile La Parva in Cupa Americii de Sud.

In probele de viteza obținerea unui punctaj sub 80 de puncte FIS garanteaza calificarea la Olimpiada. Cu cele 71 de puncte obtinute, Ionica a scapat de grija calificarii si de acum se poate concentra fara presiune pe imbunatatirea performantelor pana la ora startului Olimpiadei din 2018.
La Conferinta de presa organizata la sediul cubului Corona, Ioan Achiriloaie a prezentat toate acestea precum si proiectul lui sportiv prin care doreste sa devina un exemplu atat din punct de vedere sportiv dar si al parcursului scolar pentru toti sportivii mai mici care îndrăgesc sporturile de iarna din Brașov.  El a multumit clubului, Primariei Municipiului Brasov si Federatiei romane de schi pentru suportul primit, care-l.obliga la o prestatie sportiva cat mai buna.
ioan-valeriu-achiriloaieAntrenorul coordonator Dan Iliescu a accentuat ca Ioan Achiriloaie este un produs al Brasovului, nascut, crescut si educat la Brasov. De asemenea a aratat ca deja pe urmele lui este un alt sportiv al Coronei, Mihnea Olteanu care este in lotul olimpic pentru FOTE. Spera ca lotul existent in acest moment la Corona sa atinga performanta extraordinara din 2016 cand la Campionatul National al Romaniei s-au obtinut 25 de clasari pe podium, din care 6 titluri de campion national.
In aceeasi conferinta de presa s-a realizat transferul sectiei de sporturi individuale de la fostul presedinte, Catalin Leonte, catre cel care preia aceasta responsabilitate, consilierul local Serban Sovaiala, fost schior de performanta si coleg cu Dan Iliescu la Dinamo Brasov.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Angajații DS Smith, implicați activ într-o acțiune de colectare a deșeurilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov