blog-logo

Proiect de finanţare a excelenţei în turism pentru microregiunea Bran – Moeciu – Fundata

Foto. Adrian Copcea

Foto. Adrian Copcea

PSD va face lobby pentru susţinerea microregiunii Bran – Moeciu – Fundata, care are un proiect de dezvoltare integrată. Primarii celor trei localităţi au înfiinţat o asociaţie, şi au sprijinul Universităţii Tehnice din Viena şi Ambasada Austriei şi fac  demersuri de cinci ani pentru a primi finanţarea şi sprijin guvernamental, a precizat consileirul judeţean Roxana Mînzatu.

„Este vorba despre finanţare pentru partea de urbanism, amenajarea teritoriului, dar şi pentru proiecte pentru centrele localităţilor, pentru infrastructura de agrement. Am avut întâlniri şi cu partenerii austrieci şi am promis că vom obţine sprijin de la Ministerul Dezvoltării şi al Economiei. Un model este Delta Dunării, care a primit o finanţare dedicată, pentru că este o zonă de excelenţă în turism. Castelul Bran este un brand mondial, pentru că cine vine în România vine şi la Bran, iar doar cu fondurile locale şi de la judeţ nu se pot dezvolta cele trei localităţi. Împreună cu senatorul Viorel Chiriac am făcut o interpelare la Ministerul Dezvlotării şi al Economiei, pentru că cei din plan local au făcut demersuri de cinci ani, dar nu au obţinut niciun răspuns”, a susţinut Roxana Mînzatu.

Mai mult, aceasta a precizat că va veni la Bran, în luna octombrie, un europarlamentar pentru a avea sprijin şi de nivelul Uniunii Europene, şi că s-au făcut demersuri inclusiv la Corina Creţu, care este comisar european.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Anul acesta, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov va avea un buget de aproape 15 milioane de lei, de la Consiliul Județean!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate