blog-logo

Chinezii vor construi o fabrica la Brașov ce va livra piese pentru Mercedes

mercedesCompania Ningbo HuaXiang Electronic Co Ltd. din China, care activeaza in domeniul componentelor auto, a anuntat ca va investi 30 de milioane dolari intr-o noua hala de productie ce va fabrica piese si accesorii pentru autoturismele Mercedes.

Beneficiarul investitiei este compania germano-romana Hib Rolem Trim, iar proiectul va fi demarat in primul trimestru al anului viitor si va fi finalizat pana la jumatatea anului 2019.

Cele doua companii au semnat vineri la Bucuresti un memorandum pentru demararea acestui proiect ce va avea o suprafata de 15.000 metri patrati si va creea 265 noi locuri de munca, conform News.ro.

„In cadrul noii investitii se vor fabrica piese si accesorii (ornamente) pentru industria auto, constand in produse decorative pentru interiorul autovehiculelor de tipul: decoratiuni pentru bord, consola centrala si ornamente pentru usi pentru producatorul de autoturisme Daimler (Mercedes), clasele A si B”, a precizat investitorul.

Produsele se vor regasi in masinile vandute in Europa. De asemenea, cele doua parti au semnat in urma cu un an o scrisoare de intentie pentru derularea de investitii, in cadrul evenimentului „China (Ningbo) – Romania Investment Forum”.

Alte articole:   Coliban vrea SF pentru Stadionul Municipal. Nu se mai face Sala Polivalentă?

Investitia in valoare de circa 10 milioane euro, ce presupune transferul in Romania al unei linii de productie de ornamente de interior pentru constructorul BMW, a fost deja realizata. Proiectul a fost initiat in luna iulie 2015 si este prevazut a fi finalizat in decembrie 2016. Pentru acest proiect s-a contractat un nou spatiu de productie cu o suprafata de 10.000 mp si s-au creat aproximativ 200 noi locuri de munca.

Ministerul Economiei, prin InvestRomania, componenta a Departamentului pentru Promovarea Investitiilor si Comertului, a co-organizat la Bucuresti evenimentul „China (Xiangshan) – Romania Investment Forum”, dedicat promovarii avantajelor competitive ale Romaniei si ofertei de tara in fata investitorilor si autoritatilor din Provincia Xiangshan (China). Evenimentul s-a desfasurat cu ocazia vizitei oficiale in Romania a lui Shi Jianding, vice-presedinte al guvernului regiunii Xiangshan.

Distribuie dacă îți place!
  1. Degeaba se crează locuri de munca daca salariul este o mizerie

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate