blog-logo

Vom trimite în Parlament oameni care întâi fac, apoi vorbesc

Vom trimite în Parlament oameni care întâi fac, apoi vorbesc

Ne vom strădui să trimitem în Parlament oameni bine pregătiţi, care vor să facă ceva. Sigur, este ceva ce auzim la fiecare patru ani de la toate partidele, dar rezultatele nu sunt cele pe care le vor oamenii. Aşa că voi nuanţa. Ne vom strădui să trimitem acolo oameni care fac şi apoi vorbesc, sau care fac ce au vorbit.

Ar fi păgubos pentru noi toţi ca în Camera Deputaţilor să ajungă, de exemplu persoane precum doamna Maria Grecea. Ar fi păcat să avem în următorii ani apariţii în presă pe diferite subiecte, declaraţii fără finalitate. Ar fi păcat să avem oameni care ştiu să dea din gură şi să se tragă în poze, care mai de care mai artistice, unele făcute la momentul (ne)potrivit.

Şi vreau să-i răspund doamnei Grecea la declaraţiile pe care le-a făcut ieri, sau le-a trimis presei. Mai întâi, cred că, în ciuda faptului că este membru al Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, nu are corect pulsul şcolii, al profesorilor, chiar al directorilor.

Îi sugerez doamnei Grecea să dea o căutare pe Google după Florentina Gaşpar, directorul Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din Bucureşti, consilier local PNL la sectorul 6. Cu ocazia asta poate lămurim şi chestiunea cu inspectorul general Ariana Bucur, care ar trebui să facă şi să dreagă, în opinia dnei Grecea. Apartenenţa politică, anterioară sau ulterioară numirii într-o funcţie, sau câştigării unui concurs nu are cum să influenţeze.

Alte articole:   Ministrul Sănătății: Spitalele trebuie să testeze gratuit pentru COVID pacienții care se internează

Chiar aş vrea să-mi explice cineva, cu argument, cum un director de şcoală îi va determina pe părinţi să voteze cu PNL sau pe micuţi să declare acasă că PSD e cel mai bun partid. Deocamdată doamna Ariana Bucur şi-a anunţat intenţia de a candida. Candidat va fi în momentul în care va fi anunţatp ca atare de Biroul Electoral Judeţean

Revenind la dna Florentina Gaşpar, colega de partid a dnei Grecea. I-a trimis o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, în care îi explică de ce nu e bine să faci din pripă concursuri:

„Domnule Ministru! V-ați grăbit, fără dezbatere publică, să dați un ordin care reglementează concursul pentru directorii de școli!! Vă aduc la cunoștință că:

 1. Din momentul publicării în Monitorul Oficial și până în momentul în care ordinul poate fi aplicat trebuie să treacă 30 zile! Așa că abia în 9 octombrie se poate demara organizarea concursului;
 2. Din momentul anunțării concursului (9 octombrie) și până în momentul susținerii acestuia trebuie să mai treacă 30 de zile, deci prima probă poate fi organizată în 9 noiembrie!
 3. Conform Articolului 24, nu mai pot continua ca directori cei care sunt în funcție și nu se prezintă la concurs! Prezentarea la concurs este un drept și nu o obligație, deci, în acest punct metodologia devine abuzivă! Și dumneavoastră, după această logică, ar trebui să nu aveți posibilitatea să vă suspendați din funcția de Rector cât sunteți ministru și nici să nu vă mai puteți întoarce pe funcția de Rector după încheierea mandatului de ministru!
 4. Organizați concursul în același timp și pentru directori și pentru directori adjuncți, fără logistică necesară, cu același tip de comisie și la grădinițe și la școli generale și la licee, și în urban și în rural, adică bulversați total sistemul!
 5. Grădinițele, conform legii, au în consiliul de administrație un singur reprezentant al Consililului Local, cum ar putea desemna 2 reprezentanți ai acestui organism și cu ce drept, o instituție (grădinița, de exemplu) desemnează reprezentații unei alte structuri – Consiliul Local? Cum ar putea Ministerul Educației să desemneze reprezentanții Parlamentului în Comisia de dialog social, de exemplu…”

Mai e un motiv pentru care nu ar fi de dorit ca în viitorul Legislativ să mai ajungă parlamentari precum dna Grecea. Cineva care nu înţelege mecanismul iniţierii legilor după patru ani de mandat, nu prea are ce să caute acolo. Doamna deputat ne spune că senatorul Chiriac a trimis legea cu creşele, cea cu care se lăuda în presă acum câteva săptămâni, înapoi la comisii.

Alte articole:   Mufloni la Rezervaţia de Zimbri, din Vama Buzăului

Un singur senator nu poate face asta. Dacă o lege este neclară sau incompletă, ea se reîntoarce spre dezbatere la comisii. E firesc. Ce să înţelegem, că dacă din cele 124 de iniţiative legislative pe care le are dna parlamentar, aşa apare pe site, doar 9 au devenit legi, de fiecare dată Viorel Chiriac i-a zădărnicit eforturile legislative?

Poate că legea privind creşele va fi aplicabilă, deşi, deocamdată, chiar un articol de azi din presa locală e că nu prea se înghesuie lumea să se angajeze la serviciul creşe din municipiul Braşov, care nu e un orăşel oarecare cu surse de venit limitate.

Totuşi, dacă are probleme cu trecerea unei legi, îi sugerez să apeleze la şeful ei de partid, dl. Adrian Veştea. Preşedintele PNL Braşov se mai poate duce o dată la Senat, aşa cum a făcut cu aeroportul şi, da, să rezolve acolo să treacă legea.

Alte articole:   Urşii agresivi ar putea fi împuşcaţi în 24 de ore. Ministerul Mediului pregăteşte modificarea legislaţiei

La final vreau să mai fac o remarcă privitoare la dna Grecea. Daţi, tot pe Google, o căutare cu numele dânsei. Selectaţi imagini. Avem fotografii făcute în timpul conferinţelor de presă, avem şi fotografii, aş îndrazni să spun, artistice. Acum comparaţi cu, de exemplu, colegul său de Cameră, Emil Niţă. Cine are timp de poze când e atâta treabă?

Concluzia: dacă vrem să facem altceva ca politicieni pentru oameni, să nu fie declaraţii despre „preocupări”, „îngrijorări” ş.a.m.d., ci lucruri concrete.

 • Daniel Giurma
 • purtător de cuvânt al PSD Braşov
Distribuie dacă îți place!
 1. In curte la PSD s-a adapostit un caine fara stapan. Il cheama Daniel. Nu musca, doar latra la luna !

  Reply
 2. Domnule Giurma, nici matale nu mai dormi de grija lui Grecea? O visati cu totii noaptea, o iubiti in secret si nu stiti cum sa ii captati atentia? Pai e frumos, dragi pesedei? Se simt doamnele voastre neglijate…

  Reply
 3. Bai partid de penali, condusI de un penal condamnat, ciocul mic și depolitizarea rapida a învățământului, sănătății, justiției, administrație publice. Imunitate parlamentară doar la declarațiile politice!
  Când o sa adoptați astea. .. Poate ca va mai dam dreptul sa ridicați capul!

  Reply
 4. Un atac abject, la adresa unei doamne! Doar atat puteti domnule pseudo-jurnalist Giurma ? Asta e noul PSD, cel reformat si intinerit de Dunca ? Daca asa stau lucrurile, acest Dunca ar trebui sa se gandeasca mai bine ca e responsabil de moartea tinerilor de la Colectiv…

  Reply
 5. Doamna Grecea este un ghimpe in coasta PSD-ului. Asta e clar. Si cum stie PSD-ul mai bine, cand cineva ii deranjeaza, ataca. Dar cum ataca? Fara urma de fair play (tipic PSD). Ce-aveti cu pozele doamnei? Insusi Chiriac este atat de ocupat sa „afaca” incat s-a pozat si s-a filmat cum va facea galerie la Cupa Presei la Gatit. Sef de galerie: Dunca. Asa ca s-o lasam mai moale.

  Reply
 6. Una e să te laşi fotografiat cu nişte colegi sau prieteni, la un eveniment oarecare, iar fotografiile să fie postate de aceştia pe o reţea de socializare. Altceva este să fie plin internetul de fotografii precum este cea alăturată, vă las să faceţi aprecierile singuri, dacă aveţi un pic de obiectivitate. Eu nu mă număr printre admiratorii doameni deputat, cum văd că sunt cei care au postat. Nu eram nici pe când făceam teren în calitate de, cum spunea domnul de mai sus, „pseudo-jurnalist” pe Politic. Nu publicam despre dânsa ceva, decât dacă spunea sau făcea ceva concret. Adică, nu prea aveam ce, evident în aprecierea mea subiectivă, veţi spune. Daţi o căutare, nu pe Google, ci chiar aici în site, după „Grecea”. Articole cu „preocupări”, „îngrijorări”, etc.
  Dna deputat nu este un ghimpe pentru PSD. Nici măcar, din surse vorbesc, pentru colegii domniei sale, care înţeleg că îi rezervă un loc cinci pe liste. Amănunte chiar aici: http://newsbv.ro/2016/09/13/listele-cu-candidatii-pnl-brasov-la-alegerile-parlamentare-incep-sa-prinda-contur/. În interpretarea mea, dar şi a altora, doamna îşi face campanie, internă, dar nu numai.
  Totuşi, când ataci nişte politicieni atât de fără temei, în opinia noastră, nu putem lăsa lucrurile fără replică. Adică e un salt de la a te fotografia şi a declara că ai fost să „susţii” Legea aeroportului, deşi parlamentarii, chiar şi ai PNL, ştiu că nu era nevoie de apariţia deputaţilor în poză. Abia de acum vor putea susţine cu adevărat aeroportul, şi chiar cred că o vor face, atât cei din PSD, cât şi cei din PNL.
  Iar atacurile venite dinspre PNL sunt din ce în ce mai asemănătoare cu comentariile anonimilor sau cvasi-anonimilor, la articole.
  Iar acum mă aştept la un nou lot de comentarii, la fel de „binevoitoare”

  Reply
 7. Un atac abject! Senatorul lu” peşte, Chiriac, nu are ce căuta acolo! O felicit pe doamna Grecea pentru curaj. Curajul de vă face publice aberaţiile şi sabotajele murdare. Voi aţi dus în cap România! Voi aţi distrus sistemul educaţional cu totul, cu Androneasca voastră şi cu plagiatorul vostru Ponta. Cu toţi incapabilii pe care i-aţi infiltrat în sistemul de educaţie, în funcţii de conducere…o caracatiţă imensă care a făcut numai rău României. Vă interesează să fie multă prostie, să puteţi voi manipula în voie. Ar fi de dorit SĂ AJUNGĂ în Parlament cât mai mulţi oameni ca doamna Grecea. Să muncească pentru legi bune, pentru noi, oamenii de rând. Legea creşelor e foarte importantă, dar pentru noi, nu pentru voi, şacali preocupaţi doar de cum vă puteţi scuti afacerile de taxe şi cum mai puteţi fura „legal” ce mai e de furat în ţara asta. Orice neavizat care caută să vadă ce a făcut femeia asta în Parlament, găseşte acţiuni bune, asumate, pline de curaj chiar. Evident că vă deranjează, în neputinţa voastră, faptul că e capabilă. Şi faptul că vă înfruntă. Grangomanii voştri de parlamentari PSD, soioşi, somnoroşi, care dorm în plen când dau pe acolo şi care sunt nişte paraziţi, îmbogăţiţi- parveniţi, după ce că mănâncă degeaba banii statului, mai fac şi gafe acolo. Deşteptul pământului, Chiriacul vostru s-a gândit el să retrimită la Comisii legea cu creşele. O să îi trimitem copiii la uşă, să facă baby sitting, să fie el pe post de creşă. Ne credeţi proşti de-a dreptul, aveţi impresia că nici dracul nu vă urmăreşte vouă „inactivitatea” şi „dezastr-ivitatea” politică. Ei uite că nu e chiar aşa. Eu nu simpatizez cu vreun partid, doar cu oamenii capabili. Puţini de tot, cei cărora chiar le pasă de menirea lor acolo. Din fericire mai sunt ca doamna Grecea, destui oameni curajoşi, care spun lucrurilor pe nume. Din ce lătraţi mai tare şi îi atacaţi, de aia demonstraţi că au dreptate.
  Inepţiile astea nu ţin nici la copii… Are poze artistice, auzi :))) Cu ce te deranjează nene pozele? Ai fost urât când erai mic sau ce? Primeşti atacuri la articole?? Să le scrii mai întâi, articolele…că ce e mai sus nu e articol. E un text, prost de altfel.
  Faza cu funcţiile publice mi se pare de bun simţ. Când te hotărăşti să candidezi la o funcţie politică, ar fi normal, de bun simţ, să te suspenzi naibii din funcţie până după alegeri. Altfel te poţi folosi lejer de avantajele funcţiei tale publice, să îţi faci campanie mascată nu? Şi apari peste tot, pe banii statului, tu făcând poate propria campanie. Nu cred că e vorba despre un singur om, nici măcar nu poate fi vorba de un membru al unui singur partid, ci este ceva care ar trebui să se aplice tuturor. Vă supără că are Grecea apărători? Ce aţi vrea? Să linşaţi voi şi să aruncaţi mizerii asupra cui vă vine, cui vă strică planurile obscure… Hahalere ce sunteţi! Sper să trăiesc ziua în care românii vă vor taxa masiv la vot, atât de masiv încât să nu mai redresaţi vreodată!

  Reply
 8. Vaaai, dar ce e cu atatea comentarii negative? Pai nu era domnul Giurma acel ziarist profesionist si iubit de bobor, pus purtator de cuvant ca sa mai cosmetizeze imaginea lui Dunca, cel acuzat ca fura mai ceva ca batranul Nita-Pateu??
  Uite cum tot acest atac dezgustator s-a transformat in… DuieMunca…

  Reply
 9. Domule „purtător de cuvinte”, mi se pare incredibil modul superficial în care abordați acest subiect. Ce-ați vrut să ne transmiteți de fapt prin această înșiruire de cuvinte la adresa doamnei Grecea? Nu mai bine vă uitați în ograda dumneavoastră unde e plin de vizitatori la DNA, de plagiatori de cea mai joasă speță și de dudui care au ajuns în Parlament doar pentru că erau secretare, amante, fiice sau mai știu eu ce? Subțire rău „atacul” prin alunecare la doamna deputat. Mai lipsea să faceți o notificare la Google prin care să solicitați ștergerea fotografiilor cu doamna Grecea pe motiv că sunt prea multe și poate chiar indecente. Și…cireașa de pe tort: doamna Grecea a votat cumva împotriva ridicării imunității domnului Oprea așa cum au făcut colegii dumneavoastră? Asta așa, ca să vedem cât de muncitori și interesați de soarta românilor sunt politicienii din PSD! Cât credeți că vă mai puteți bate joc de poporul ăsta? Trăim într-un secol în care informațiile circulă cu o viteză incredibilă și, spre surprinderea dumneavoastră, ăia „mulți și proști” pe care-i așteptați la vot din 4 în 4 ani încep să realizeze cu cine au de-a face.

  Reply
 10. Dupa toate aceste reactii, cred ca si latratorul Giurma e de parere ca mai bine tacea… Daca ar fi un gentleman, asa cum doreste de fapt sa se arate, domnul Marius Dunca ar iesi cu prima ocazie in conferinta de presa si i-ar prezenta scuze doamnei Grecea… Ar castiga mult si ar demonstra ca PSD nu e chiar atat de decazut precum acest pseudo-ziarist care se viseaza mare om politic, desi nivelul lui e maximum de blogger de mana a doua…

  Reply
 11. Cred că jumate din postările de aici sunt de partid, oameni care încearcă să pară cetățeni cinstiți și dezinteresați. Nu va lăsați păcăliți de războiul dintre aia mari, PNL și PSD. Mai bine alegeți anul asta niste oameni de la un partid nou, nu va zic eu care.

  Reply
 12. Nu am să tac Vali B(lajovan?). Și știi de ce? Tocmai pentru că am dreptul la opinie. La fel ca și tine, de altfel, sau ca cei de aici, doar că eu nu fac pe nimeni ”câine”, sau ce am mai întâlnit. Dar mă așteptam. Nu pentru că așa se întâmplă când faci declarații care nu plac tuturor, ci din cu totul alte motive.
  Nu vreau să tac nici când observ lucruri care nu îmi plac. O făceam și ca jurnalist (sigur, atunci ori eram bun, ori nu eram iubit, al doilea caz mai ales de politicieni). Și nici nu tac când am de apărat formațiunea din care fac parte și numeroșii oameni de bună credință de aici.
  Sunt un ”oarecare”, cum apar în textul semnat de dna Grecea, dar nu caut nimic, glorie, mărire. Decât, în felul meu poate, Adevărul.

  Reply
  • Pai asta esti mataluta, un oarecare… Ai avut un inceput bunicel la Realitatea, apoi ai fost, pe rand, sclavul patronilor de presa din Brasov. Te-ai prostituat pe la Scripcaru (rtt), Dinita (Antena1), Cancescu, apoi Grapa (Mix)… De peste tot, ai plecat cu un picior in fund, iar acum i-ai prostit pe aia de la PSD sa iti mai dea de-o ciorba… Chiar asa, iti mai amintesti cum cereai bani cand faceai „maretele” emisiuni ? Cei care au dat isi amintesc sigur…

   Reply
   • Ei, tocmai asta îmi arată că ești postac de partid, și am să mă opresc aici. de acum poți să emani ce vrei. Măcar asta e generatoare de liniște pentru mine, că ți-am refuzat mereu stăpânii, eu aveam salariu și atât.

    Reply
 13. Bangalau este mai activ pe internet decat a fost in consiliul local. Mai lasati circul pe internet si faceti ceva pentru cetateni.

  Reply
 14. Și da, unii de aici sunt de bună credință și exprimă opinii proprii, alții sunt chiar prezențe constante la comentarii pentru apărarea PNL. Dar e tot o confruntare de idei, chiar dacă unele sunt ”condimentate” 🙂

  Reply
 15. Domnilor de la PDL ca PNL nu mai exista vad ca sunteți tare turmentați ca unii au alte păreri, opinii față de ale voastre. Ce ați pățit? Ați fost puși de stăpâni să lătrați? Domnule Bangalau puteți candida ca deputat sau consilier local ce vreți din partea online-ului ca se pare ca aici nimeni nu va întrece în comentarii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate