blog-logo

Controale la o stână din Braşov unde patronul ar fi furnizat sute de kilograme de brânză stricată cu viermi

stanaAnchetă a DSV Argeş la o stână din Braşov unde proprietarul este acuzat de mai mulţi ciobani din Argeş cărora le creştea, contra cost, animalele, că le-a furnizat brânza dată de oi stricată, mucegăită şi plină de viermi.

Direcţia Sanitar Veterinară din Argeş a fost sesizată, marţi, de Cornel Ştefănescu, proprietarul a peste o sută de oi pe care le-a lăsat în grija unui braşovean, că a primit de la proprietarul stânei brânză stricată.

Cornel Ştefănescu a spus că în situaţia sa mai sunt alţi cel puţin 14 argeşeni care plăteau proprietarul stânei din Braşov pentru a le creşte animalele, dar cereau brânza dată de oi şi au primit-o stricată, la fel ca şi el.

„Brânza asta nu se poate consuma. Vedeţi şi dumneavoastră cum arată, ce miros are. Am găsit viermi în ea. Tot omul îşi ia câte o bucată de brânză pe care să o ţină iarna, s-o mănânce. Eu am 100 de oi şi două vaci. Suntem o sumă de propietari de vite, cel puţin 15, care ne-am adunat animalele la un loc şi le-am dat lui Dorel Terci în bază. Uitaţi-vă ce am primit. Nici câinii nu mănîncă aşa ceva. Miroase a hoit. Pe toată brânza asta, cel puţin 400 de kilograme, numai cu 25 de lei dacă o vindeam, nu cu cât e pe piaţă, şi tot se adunau 10.000 de lei. La DSV am venit pentru că vrem să obţinem un buletin de analiză care să ateste cum e brânza, că nu se poate consuma. Dacă nu ne înţelegem pe cale amiabilă, îl dau în judecată pe cel care îşi bate joc de noi, că nu am ce face”, a declarat Cornel Ştefănescu.

Un vecin al acestuia, Dumitru Vişoiu, din comuna Poienari de Muscel, a declarat că a transportat el brânza acasă, însă a observat târziu că era stricată.

„Cornel Ştefănescu s-a înţeles cu Dorel Terci să îi dea brânză. Ce a primit nu se poate consuma. E foarte alterată, e mucegăită, cu viermi în ea. Aşa a luat-o de la stână. Eu cu maşina mea am fost la stână şi am cărat-o acasă. Seara, când am dat-o jos, ne-am dat seama că nu se poate apropia de ea. Terci a zis că e foarte bună brânza, că el vinde sute de kilograme prin toate târgurile în zona Braşovului. Cineva trebuie să oprească aşa ceva!”, a spus Dumitru Vişoiu.

În replică, proprietarul stânei din Braşov declară că a furnizat brânza în condiţii optime.

„Eu le-am dat marfa în condiţii bune, acum vreo zece zile. Nu ştiu eu cum or fi ţinut-o. Am doar marfă bună, nimeni nu s-a plâns”, a declarat Dorel Terci.

DSVSA Argeş a deschis o anchetă în acest caz. „În niciun caz o astfel de brânză nu poate fi consumată. În paralel vom face analize de laborator şi vom trimite un control la locul respectiv. Trimitem o echipă de la antifraudă. Mâine dimineaţă (miercuri – n.r.) va ajunge la stâna respectivă”, a declarat, directorul adjunct al DSV Argeş, Sorin Sorescu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Au dat „lovitura” vieții: 140.000 de euro furați dintr-un autoturism!
  1. Din cite inteleg eu, ciobanii erau de fapt proprietarii oilor, iar proprietarul stinei era cioban. E corect?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.