blog-logo

Salariile profilor universitari sunt îndestulătoare. Acum scad tarifele de cazare….

Rectoratul Universitatii TransilvaniaTarifele de cazare în căminele Universităţii Transilvania din Braşov vor scădea în acest an universitar.

Aceasta decizie survine în contextul în care Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii din Braşov, are un venit apeciabil.

Acesta deţine, împreună cu soţia, trei apartamente, un teren în oraş şi o casă la ţară. Cu alte venituri din afara universităţii a ajuns la un total lunar de aproape 7.000 euro. Această sumă îl plasează pe locul doi în topul național al veniturilor totale obţinute în 2015 de către un rector. Soţia lui, angajată la o societate comercială, a câştigat anul trecut puţin peste 5.500 lei, precizeaza romaniacurata.ro.

Începând cu anul universitar 2016-2017, Consiliul de Administraţie al Universităţii a decis micşorarea tarifelor de cazare în toate cele 13 cămine, atât pentru studenţii la buget, cât şi pentru cei la taxă. Astfel, tarifele vor scădea cu 5-10%, în funcţie de cămin şi dotările acestuia.

Dacă până acum, un student la buget plătea pe lună 185 de lei, în căminul 1, de exemplu, începând din luna octombrie a acestui an va plăti 170 de lei. De reducere a tarifului beneficiază şi studenţii cu taxă. În anul universitar 2015-2016, pentru aceştia, tariful a fost de 300 de lei pe lună, pentru căminul 1, de exemplu. În acest an universitar, studenţii la taxă vor plăti 290 de lei pe lună.

Alte articole:   Viceprimarul Sebastian Rusu, despre haosul din Primărie

Pentru căminele cu un grad de confort mai ridicat (C10, C16), tarifele sunt puţin mai mari: 195 de lei/lună pentru studenţii bugetaţi şi 310 lei/lună pentru studenţii cu taxă. Însă şi aici tarifele vor scădea la 180, respectiv 300 de lei pe lună.

Această reducere a tarifelor se datorează scăderii cheltuielilor la utilităţi. Totodată, şi investiţiile majore realizate în anii precedenţi în echipamente şi instalaţii duc la costuri mai mici de funcţionare.

Datorită acestor reduceri de tarife, un student la buget va economisi într-un an peste 100 de lei, în timp ce un student la taxă va face o economie de aproximativ 70 de lei pe an.

Alte articole:   Shopron – primul farmers market din Brașov se va deschide în toamna acestui an!

Dotări, reparaţii şi reabilitări realizate pentru noul an universitar

Chiar şi cu tarife mai mici la cazare, studenţii Universităţii Transilvania din Braşov vor beneficia şi în acest an de dotări noi şi reamenajări moderne.

În toate cele 13 cămine s-au derulat în această vară lucrări de igienizare, reparaţii şi reabilitări. Unele lucrări sunt încă în derulare şi urmează să se finalizeze până la finalul acestui an.

În unele cămine au fost cumpărate elemente noi de mobilier (etajere, scaune, paturi etc.), în alte unităţi de cazare au fost complet reabilitate băile, iar în camere, acolo unde a fost nevoie s-au făcut reparaţii şi zugrăveli.

De asemenea, şi cantina din complexul Memo urmează să capete, din această toamnă, un aspect modern şi colorat.

Valoarea totală a investiţiilor realizate până acum se ridică la 1.701.133 de lei, fără TVA. Pentru reabilitări, reparaţii şi dotări în cămine au fost cheltuiţi până acum 1.610.812 de lei, fără TVA, iar pentru reparaţii şi alte investiţii în cantine au fost alocaţi 90.321 de lei, fără TVA.

Alte articole:   VIDEO Primarul din Moieciu, către o persoană afectată de aluviuni: „Ești o proastă și o tâmpită”

Însă investiţiile în unităţile de cazare şi alimentaţie nu se opresc aici. Unele reabilitări şi reparaţii (care nu afectează activitatea studenţilor) vor continua până la finalul anului 2016, iar valoarea lor este de 1.114.000 de lei, fără TVA

Aşadar, în acest an se vor face lucrări şi dotări în valoare totală de 2.724.812 de lei, fără TVA.

Universitatea Transilvania din Braşov are 13 cămine dispuse în două complexe studenţeşti. Capacitatea totală de cazare este de peste 4.200 de locuri, pentru studenţi din ţară şi din străinătate. Camerele au câte două, trei sau patru paturi. În fiecare complex studenţesc există şi o cantină, dar şi săli de lectură sau spaţii de petrecere a timpului liber.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.