blog-logo

Plagiază și fură sau taci și îndură. Sau despre cum vrea PSD să continue politizarea învățământului

Plagiază și fură sau taci și îndură. Sau despre cum vrea PSD să continue politizarea învățământului

În data de 10 septembrie, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, tehnocratul Mircea Dumitru, a făcut un prim pas spre depolitizarea sistemului educațional, aprobând metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Astfel, dosarele de concurs vor fi depuse începând cu data de 13 septembrie, procedura urmând să fie finalizată în data de 16 decembrie.

Decizia nu a deranjat foarte mult cadrele didactice, în schimb i-a înfuriat la culme pe social-democrați, care au început o campanie pentru a determina MENCS să amâne concursurile, în speranța că vor păstra în functiile de conducere ale institutiilor de învățământ clientela PSD cu care pot constrânge cadre didactice, dar și părinți, să susțină partidul.

Cel mai controversat lucru rămâne modul în care fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, a ales să intervină în această situație. 

În loc să invite în comisie sau să inițieze o dezbatere atât cu reprezentanții cadrelor didactice, cât și cu membrii Guvernului, fostul ministru a preferat să amendeze o lege care nu are nici o legătură cu managementul instituțiilor de învățământ și care se afla la comisia raportoare din camera decizională (Senat). Prin amendamentul propus, organizarea concursurilor se poate face numai după finalizarea semestrului al II-lea și până la începutul noului an școlar.

Alte articole:   O nouă minivacanţă de Rusalii. Câte zile libere mai sunt până la sfârșitul anului

Cel mai grav lucru este legat de suspiciunea privind falsificarea semnăturii secretarului Comisiei de învățământ, ceea ce denotă clar disperarea PSD în legătură cu acest subiect. 

PSD Brașov a respectat ordinul pe unitate, astfel că, în cadrul unei conferințe de presă, Marius Dunca, președintele declarat al filialei din Brașov, a îndemnat cadrele didactice din județ să conteste ordinul ministrului și să solicite amânarea concursurilor pentru posturile de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ. Argumentele aduse de “tânărul moștenitor” sunt inexistente, Dunca enumerând doar câteva dintre atribuțiile pe care le au directorii, potrivit legii.

De menționat că domnul Dunca uită că in fruntea inspectoratului scolar, este un membru marcant PSD,

Alte articole:   Două mii de teste antigen de la Ministerul Sănătății pentru farmaciile din județul Brașov

care s-a înscris în cursa pentru parlamentare si anume doamna Adriana Bucur ! 

Oare nu era mai corect să-i ceară doamnei inspector să se suspende după ce și-a anunțat intenția de a candida, tocmai pentru a nu pune presiune pe directori și profesori să voteze PSD?!

Disprețul membrilor PSD Brașov față de sistemul educațional nu se oprește însă aici: în ședința de plen a Senatului din data de 13 septembrie, senatorul brașovean Viorel Chiriac, a solicitat retrimiterea la comisii a propunerii legislative care oblige autoritățile locale să înființeze câte o creșă la fiecare 15.000 de locuitori.

Chiriac nu a argumentat în nici un fel solicitarea, care este în totalitate neîntemeiată, având în vedere că propunerea avea raport favorabil din partea comisiei de specialitate. Evident, majoritatea PSD-ALDE a susținut cererea senatorului Chiriac, făcând ziua de marți 13 una cu ghinion pentru mamele care, neputându-și permite o bonă, așteptau cu mari speranțe extinderea rețelei de instituții pentru preșcolari. Probabil că domnul senator era nemulțumit că propunerea privind înființarea unei creșe la fiecare 15.000 de locuitori nu a fost intitulată tot Legea Chiriac, după modelul altor proiecte legislative. 

Alte articole:   VOX POPULI Săcelenii se plâng că își rup mașinile în gropile de pe drum

Toate aceste demersuri ale PSD sunt îngrijorătoare. Partidul dorește să mențină sistemul educațional în subdezvoltare, parazitat de propria clientelă politică, probabil pentru a educa din timp viitoarele generații în spiritul social-democrației de pe Kiseleff: plagiază și fură sau taci și îndură.

 • Maria Grecea, 
 • deputat PNL
Distribuie dacă îți place!
 1. Câte aberaţii în articolul ăsta…

  Reply
 2. Doamna deputat se exprimă de parcă ar fi cel puţin expert educaţional. Desigur ar putea deţine abilităţile necesare, dar ghinion, nimic nu o recomandă. După cum aflăm şi din link-ul:

  http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/cu-cine-reformam-invatamintul

  „Doamna Maria Grecea a terminat Facultatea de Industrie a Lemnului. A fost membru în consiliul de administraţie al unui spital din Codlea, apoi asociat şi administrator, pînă în prezent, al unor firme de „coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare“ şi de „catering pentru evenimente“.”

  Doamna deputat lasă impresia că nu face decât un joc politic josnic şi doar acuză. O invit pe doamna deputat să se informeze despre ce înseamnă un concurs pentru directori în timpul anului şcolar.

  Reply
 3. unde e ciprian.. si mai nu stiu cum, sa sara in ajutorul mandrei ranite a doamnei deputat??

  Reply
 4. Poate reuşeşte doamna deputat să şi explice pe ce îşi bazează afirmaţiile din acest articol. Poate ni se alătură pe acest „forum”, sau poate ne spune în ce context la fel de public îşi poate argumenta desigur logic afirmaţiile. Din ceea ce a mai menţionat şi cu alte ocazii dumneaei este foarte implicată în susţinerea învăţământului. Întrebarea mea pentru dumneaei este: Cum?. Poate vine dumneaei cu nişte soluţii concrete, constructive, aplicabile. Poate că lumea ar aprecia mai mult o abordare mai puţin vehementă. Cu toţii constatăm că e rău şi că se poate mai bine. Doamna deputat punctează doar ce este rău şi mi se pare că amestecă lucrurile bune cu cele rele. Cred că ar face bine mai întâi să se informeze, să se documenteze, să se intereseze, să asculte şi apoi să transmită părerea sa. Ar avea mai mult de câştigat.

  Reply
 5. are perfecta dreptate dna Grecea, ne am saturat de psd si de toate reformele lor care in loc sa conduca la o mai buna organizare a sistemului de invatamant, mai tare i-a debusolat pe bietii copii si profesori

  Reply
 6. Viorel Chiriac este o catastrofa care nu are ce sa caute in Parlamentul Romaniei!!

  Reply
 7. pesede intotdeauna a stat bine la dat din gura, la mintit si la facut gargara. ah da! si la postacisme 🙂

  Reply
 8. Eu sustin parerea doamnei Grecea, are dreptate. Trebuie sa fim atenti ce persoane ne conduc scolile, e viitorul copiilor nostri in joc. Vorbesc in cunostinta de cauza am 2 copii unul in clasa a 2a si o fetita in clasa a 5a.

  Reply
  • Si eu am 2 copii. Si eu sunt nemultumit de sistemul de invatamant. Si eu sustin parerea doamnei Grecea. Diferenta este ca doamna deputat vorbeste exclusiv din perspectiva politicianista. Nici doamna deputat , nici pesedeu, nici peneleu nu vor schimba nimic. Doamna deputat doar constata ca lucrurile nu sunt bune, dar nu vine cu o solutie fezabila. Sa dai vina pe altii si sa acuzi este simplu. Intrebarea era daca doamna deputat stie ce inseamna organizarea unui concurs pentru directori in timpul anului scolar. Raspunsul ar fi fost bine sa vina de la doamna deputat. Pentru postacii de serviciu : va recomand sa nu va inflamati. Sunt doar un profesor, care e satul de gargara politicienilor si care asteapta si raspunsuri din partea doamnei deputat. Daca e capabila sa isi sustina afirmatiile.

   Reply
 9. cum puteti avea pretentii de la psd in ceea ce priveste orice in tara asta? cu atat mai mult educatia. pai hai sa o luam logic: de ce ar ajuta psd educatia, din moment ce ei se bazeza fix pe lipsa ei? pai ce, sunt prosti sa-si taie singuri craca?

  Reply
 10. ar trebui sustinuti politicienii care au inteles ca sistemul educational si cel al sanatatii sunt primordiale intr-o societate moderna si puternica

  Reply
 11. Uraaaa!!!! Postacii s-au activat! Sunteti mirifici! Totuși doamna deputat poate să răspundă concret pe ce își bazează afirmatiile? Da, da, PSD e dracu pe pământ. Dragi postaci, puteți să vă liniștiți. Lăsați-o pe doamna deputat să răspundă.

  Reply
 12. Pentru toți postacii: Pesedeu e rău, Peneleu e cel mai bun. Doamna deputat este cea mai bună și cea mai competentă în ale educației. Ceea ce mă interesează pe mine ca simplu cetățean sunt doar argumentele, sper logice, ale doamnei deputat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate