blog-logo

VIDEO EXCEPȚIONAL Brașovenii au câștigat Pyronale Berlin, concursul destinat spectacolelor de artificii

artificii9Reuşită de excepţie pentru o echipă de priotehnişti braşoveni care au reprezentat, în premieră pentru România, țara noastră la Pyronale Berlin, cea mai renumită competiţie de artă pirotehnică, un fel de campionat mondiat al pirotehniştilor.

Pyro Events Team – Fireworks Design a fost prima echipă din România invitată la o competiţie de o asemenea anvergură. Braşovenii au impresionat nu doar juriul, ci şi publicul, obţinând atât marele premiu, cât şi premiul publicului în cea de-a doua zi de festival.

„Nu cred că găsesc cuvinte să vă spun cât de bucuroşi suntem pentru o astfel de reuşită. Majoritatea dintre noi am primit rezultatul cu lacrimi în ochi, bucuroşi că ni se cântă imnul în faţa atâtor zeci de mii de oameni şi că am putut demonstra că oameni din România sunt capabili să realizeze lucruri extraordinare şi în acest domeniu, unul în care în ţara noastră nu există încă o cultură formată şi poate nici respectul cuvenit acestei forme de artă. Acest premiu vine după o muncă susţinută şi încununează eforturile pe care le-am făcut timp de zece ani, perioadă în care am construit de la zero o echipă de profesionişti de care sunt foarte mândru”, ne-a declarat Mihai Bondria, reprezentatul Pyro Events Team – Fireworks Design.

Complexul stadionului olimpic din Berlin este în fiecare an, în luna septembrie, gazda echipelor selectate pentru a-şi demonstra priceperea şi creativitatea. Acestea trebuie să prezintă alegorii priotehnice spectaculoase, în încercarea de a cuceri trofeul Pyronale.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric


Pyronale 2016: Pyro Events – Romania – Winning… de pyroworldnl

Juriul este format din experţi şi celebrităţi din domeniu, alături de designeri şi muzicieni, şi stabileşte câştigătoarea, în timp ce zecile de mii de spectatori votează premiul publicului. Trofeul din 2016, primit de braşovenii de la Pyro Events Team – Fireworks Design, a fost creat special pentru competiţie de designerul german Jette Joop.

„Concursul în sine a inclus un program obligatoriu şi unul liber. Pentru partea obligatorie, echipele trebuie să prezinte două spectacole de artificii, unul cu muzică şi unul fără muzică. Alegerea culorilor pentru primul minut este impusă, iar în acest an a fost verde şi albastru. Coloana sonoră pentru cea de-a doua parte este impusă de organizatori, anul acesta ea fiind „Uvertura 1812” de Ceaikovski”, ne-a explicat Bondria regulile competiţiei.

Pentru partea a treia, muzica a fost aleasă dintr-o bază de date recomandată de organizatori, anul acesta repertoriul fiind exclusiv de muzică clasică.  Spectacolele piromuzicale „puse în scenă” de echipele participante spun o poveste şi însufleţesc de fiecare dată muzica special aleasă.

Alte articole:   Virgil Musta, recomandări pentru persoanele care au simptome de COVID-19 și pentru cei care se tratează acasă

„Povestea” pirotehnică a braşovenilor a însemnat grandoare, uneori graţie, alteori forţe impresionante declanşate în doar câteva fracţiuni, un duel al sunetelor şi luminilor.

CLICK pe poze pentru a se mări!

„Pyronale” Berlin este la cea de-a 11-a ediţie şi este considerat un veritabil campionat mondial al specialiştilor în artă pirotehnică. La competiţie asistă în fiecare an peste 60.000 de spectatori plătitori. Pyro Events – Fireworks Design funcţionează din 2006 şi reprezintă deja una dintre firmele de pirotehnie cele mai prestigioase din Europa Centrală şi de Sud-Est cu spectacole numeroase la evenimente de anvergură atât în ţară cât şi în străinătate. Mihai Bondria – coordonatorul echipei şi creatorul spectacolelor – a participat de curând ca membru al juriului la prestigiosul festival de artificii din Malta şi se bucură de o recunoaştere deosebită la nivel internaţional.

Distribuie dacă îți place!
  1. ”şara noastră” Oare este atât de greu să recitești ce ai scris înainte să publici?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.