blog-logo

Unul din traseele europene turistice din Irlanda în Bulgaria trece prin Masivul Postăvarul

Unul din traseele europene turistice din Irlanda în Bulgaria trece prin Masivul Postăvarul

În perioada 8-17 septembrie se desfășoară în Suedia două evenimente turistice importante: Conferința Anuală a Asociației Europene de Drumeție (European Ramblers Association) și EURORANDO 2017. Din partea României participa o delegație a SKV – Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor, care a lansat invitații celor 59 de asociații membre din 35 de țări pentru cea de a 48-a Conferință Anuală ERA, care va fi organizată în septembrie anul viitor la Brașov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Cu acest prilej este prezentat un film turistic promoțional realizat special pentru această ocazie și sunt distribuite pliante cuprinzând ture de drumeție în zona Brașov. Pe lângă conducerea principalelor organizații montane și de drumeție din Europa sunt așteptați anul viitor la Brașov peste cinci sute de excursioniști proveniți de la asociațiile membre ERA, care vor fi ghidați în teren de către colegii lor de la SKV.

Alte articole:   Dan Alexa: „Ne dorim mult să batem şi Steaua şi Dinamo în 7 zile”

Pentru evenimentul de anul viitor de la Brașov, SKV are în lucru proiectul ”Cultură și Natură în Brașov” realizat cu o co-finanțare din partea Primăriei Brașov, în cadrul căruia sunt re-marcate o primă serie de poteci din Postăvaru. În același timp, SKV derulează proiectul „Conectarea României la rețeaua de poteci turistice europene de lungă distanță”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

„Unul din cele două trasee europene care traversează Europa din Irlanda în Bulgaria va trece prin România, prin Masivul Postăvaru și ambele vor fi complet definite până la Conferinta din 2017 când vor fi prezentate detaliat”, a precizat Marcel Șofariu, director executiv SKV.

Eurorando este cel mai mare eveniment turistic european și este organizat o dată la cinci ani de către ERA. Anul acesta onoarea a revenit Suediei, unde s-au reunit peste trei mii de turiști pentru care gazdele – STF/Asociația Turiștilor din Suedia, au pregătit zeci de variante de trasee, în zona Skane. Regina este Kullaleden, un traseu de coastă de 70 km, care in vederea acestui eveniment a fost amenajat și a primit certificatul de calitate ”Best of Europe” , de care se bucură până în prezent doar 12 poteci din Europa.

Alte articole:   Juniorii FC Brașov U19, calificați în optimile Cupei României

Un traseu admis în această grupă dă certitudine, celor care doresc să il parcurgă, că vor avea parte de peisaje deosebite, alternate cu puncte de interes locale variate, o potecă bine amenajată și condiții de cazare pe măsura așteptărilor. Documentarea realizată acum prin parcurgerea întregului traseu, împreună cu criteriile ERA pentru certificare, vor ajuta asociața SKV să identifice un traseu din România care să poată fi amenajat pentru a intra în clasa ”Best of Europe”. In toate aceste activități, SKV se bucură de sprijinul și consultanța specialiștilor de la Autoritatea Națională pentru Turism.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.