blog-logo

3 milioane de români vor schimbarea Constituției pentru ocrotirea familiei

3 milioane de români vor schimbarea Constituției pentru ocrotirea familiei

Joi, 15 septembrie, am avut o întâlnire cu dl. Dan Florea, președintele Coaliției pentru Familie – filiala Brașov, ocazie cu care am discutat aspecte privind modificarea art. 48 din Constituția României, în sensul redefinirii noțiunii familiei.

Coaliția pentru Familie a inițiat o campanie privind modificarea Constituției României, strângând peste 3 milioane de semnături din toată țara, în condițiile în care pentru o inițiativă cetățenească de revizuire sunt necesare minimum 500.000 de semnături. Demersul urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României, privind definiția familiei. În forma actuală, articolul respectiv prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți.

Curtea Constituțională a României a avizat pozitiv inițiativa de modificare a Constituției și a constatat că acest demers îndeplinește toate condițiile impuse de legislația în vigoare.

Alte articole:   E SWEET CHRISTMAS la AFI Brașov

Pe parcursul întrevederii, dl. Dan Florea mi-a prezentat argumentele inițiatorilor, arătând că inițiativa nu urmărește discriminarea unor persoane ci, în mod pozitiv și fundamental, ocrotirea celei mai importante instituții a societății – FAMILIA.

Această acțiune civică a primit sprijinul a 3 milioane de români cu drept de vot, mobilizarea fiind una fără precedent în România. În județul Brașov, pentru această inițiativă au semnat peste 40.000 de cetățeni, fapt ce m-a determinat să mă implic în promovarea acestui proiect.

Ca femeie, mamă și creștin-ortodox susțin acest demers, pe care îl voi prezenta colegilor din Partidul Național Liberal, în speranța că va fi susținut. Consider că instituția familiei trebuie să fie ocrotită cu orice preț, pentru a se asigura dezvoltarea sănătoasă a societății.

Alte articole:   Atribuiri directe pentru parcările de reședință din municipiul Brașov. Acte necesare

În prezent, art. 277 din Codul civil interzice căsătoria între persoane de același sex, iar căsătoriile dintre persoane de același sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetățeni români, fie de cetățeni străini nu sunt recunoscute în România.

  • Maria Grecea,
  • deputat PNL
Distribuie dacă îți place!
  1. Super tare acesta stire. Daca s-ar preciza si ce schimbare se vrea poate ar prinde si un pic mai mult sens!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate