blog-logo

Maria Grecea a susținut proiectul privind transferul terenului pentru Aeroport, în Comisia juridică

comisia-juridica-senat-teren-aeroport2Astăzi, 14 septembrie 2016, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României a întocmit raport favorabil proiectului de lege privind transmiterea unei suprafețe de teren din domeniul public al statului în domeniul public al Județului Brașov și în administrarea Consiliului Județean Brașov, pentru realizarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Am depus acest proiect împreună cu alți parlamentari aleși în județul Brașov, în urma consultărilor pe care le-am avut în luna mai cu reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov și ai Consiliului Județean Brașov. Până în acest moment, Consiliul Județean Brașov a investit sume importante în construcția aeroportului, pista fiind deja finalizată. Din păcate, situația juridică a terenului pe care este realizată investiția, a întârziat finalizarea acestui proiect vital pentru dezvoltarea Brașovului.
Județul Brașov se numără printre primele județe din România în ceea ce privește aportul la Produsul Intern Brut. Realizarea celor două obiective majore, aeroportul și autostrada, va spori atractivitatea regiunii atât pentru investitori, cât și pentru turiști.
Îi mulțumesc domnului președinte Adrian Veștea că a fost prezent astăzi la lucrările Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României susținând acest demers și demonstrând că autoritățile locale vor depune toate eforturile pentru finalizarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Alte articole:   Urşii agresivi ar putea fi împuşcaţi în 24 de ore. Ministerul Mediului pregăteşte modificarea legislaţiei

Constat cu regret că există încă oameni politici care profită de orice ocazie în încercarea de a acumula capital electoral, înaintea alegerilor parlamentare din 11 decembrie, iar aici mă refer la parlamentarii din Partidul Social Democrat, care deși inițial au refuzat să devină coinițiatori ai acestui proiect, astăzi s-au grăbit să își asume meritele și chiar să denumească acest proiect Legea Chiriac.
Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este un obiectiv așteptat de brașoveni de mult timp, iar datoria noastră, a oamenilor politici, este de a depune toate eforturile pentru a susține finalizarea acestuia. Este imoral ca parlamentarii Partidului Social Democrat, care în luna mai refuzau să semneze proiectul alături de liberali și de reprezentantul UNPR, să vină astăzi și să îi aducă ode colegului lor, Viorel Chiriac. Și dacă tot vorbim de moralitate, oare își aduce aminte domnul Marius Dunca, uns de Constantin Niță președinte al PSD Brașov, cum le cerea politicienilor, în cadrul unei conferințe de presă din data de 26 august 2016, să aibă o minimă doză de respect față de brașoveni și să nu mai folosească Aeroportul în scop pur electoral ?

Distribuie dacă îți place!
 1. Este supranumită Legea Chiriac după iniţiatorul ei, al Legii 297/2015. Când apar „comunicatori” precum dvs, e normal ca PSD să nu tacă, altfel subiectul nu ar fi abordat, eventual până când legea nu ar ieşi din nou din Parlament. E drept, a mai ieşit, de două ori şi nu prea s-a legat ceva. Mereu s-au găsit niţte pesedişti „răi” care să facă ceva împotrivă, veţi spune acum.

  PS Postacii PDL, haideţi cu înjurăturile şi presupunerile

  Reply
  • Esti atat de prost, precum penalii care conduc PSD, in frunte cu semidoctul Dunca ! Legea de care vorbeste Grecea a fost DEPUSA IN 2016, nu are nicio legatura cu prostia lui Chiriac, care acum sta la prafuit prin sertarele Camerei Deputatilor… Asa ca, mucles, dragi pesedisti ! Mergeti sa-i spalati X5ul lui Dunca !

   Reply
   • Mă faci să râd. Poţi să o întrebi chiar pe vajnica dnă Grecea, care „a sprijinit” proiectul

    Reply
    • Sunt convins ca l-a sprijinit, nu doar ea ci si altii. Intreaba-i pe idolii tai, parlamentarii PSD: DE CE AU REFUZAT SA SEMNEZE PROIECTUL LA INTALNIREA DIN LUNA MAI, DE LA PREFECTURA, iar acum ies cu tupeul specific pesedistilor, si se lauda cu acelasi proiect ?

     Reply
     • Păcat că nu am făcut o fotografie, Blajovene, ca să le vezi semnăturile. Deja ajungem la amănunte, care a declarat mai mult, care a, mă întorc la titlu „susţinut mai mult”…Rezultatele sunt importante.
      Mai ştiu eu un liberal care se afişa pe la Drumul Ruşinii, la inaugurare, să fie şi el în poză, deşi produsese tot doar nişte „susţineri” pe hârtie

 2. Proiectul supus dezbaterii, vine sa modifice legea 297 , care a blocat investitia in aeroport ! Da, legea 297 este legea depusa de Chiriac, insa e trist sa se vorbeasca despre o lege care nu a facut decat sa blocheze marele proiect pentru o perioada atat de indelungata !!
  Asa ca, dragi demagogi pesedisti, va rog sa va instruiti postacii!

  Reply
 3. Iar pe doamna Grecea o felicit! Spre deosebire de marii parlamentari pesedisti, de la Pateu pana la Chiriac, femeia asta a avut curajul sa isi asume proiectul si sa il depuna la Parlament! Da, dragi pesedisti, o femeie are mai mult sange in „instalatie” decat voi!

  Reply
 4. Oau! Dar doamna a făcut atâta treabă! Cum o fi procedat însă cu iniţierea şi „asumarea” proiectului, se pare de una singură, de a ieşit până la urmă o listă întreagă se iniţiatori, lucru normal, la urma- urmei? Singur s-au băgat pesediştii în poză, nu? Aşa de răi sunt ăştia!
  Iar „marele proiect” era blocat pentru că expirase termenul de cinci ani de realizare a lui, iar CJ pierdea dreptul de administrare automat.

  Uite ce scrie pe siteul Senatului, exact în ordinea de acolo (alfabetică, de altfel) 🙂

  Chiriac Viorel – senator PSD; Coste Marius – senator PSD; Grapă Sebastian – senator UNPR; Neculoiu Marius – senator PNL; Popa Nicolae-Vlad – senator PNL; Donţu Mihai-Aurel – deputat PNL; Grecea Maria – deputat PNL; Ialomiţianu Gheorghe – deputat PNL; Niţă Emil – deputat PSD; Tămâian Ioan – deputat PNL; Zamfir Daniel-Cătălin – deputat PNL

  http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=19921

  Reply
  • La intalnirea DIN LUNA MAI DE LA PREFECTURA, PARLAMENTARII PSD AU REFUZAT SA SEMNEZE !! Presa era de fata, ceilalti parlamentari pot confirma !
   Chiar, tovarasul Coste mai e la PSD ? Ca isi cauta loc pe listele altor partide saptamanile trecute !

   Reply
 5. Ia vezi aici cine erau initiatorii care si-au asumat proiectul initial si care s-au trecut pe urma… http://www.senat.ro/Legis/PDF/2016/16L528EM.pdf
  Lista e clara: GRAPA, GRECEA, IALOMITEANU, NECULOIU !!!

  Asa ca, ciocu mic, voi astia cu ciuma rosie !

  Reply
 6. Ăia erau cei care au redactat la calculator proiectul şi s-au trecut pe ei înşişi, iar apoi au ajus cu semnăturile şi la ceilalţi. Aşa cum scrie acolo, pe siteul Senatului, iniţiatorii sunt toţi cei de acolo, cu numele imprimat sau scris de mână. Restul e bătaie cu pumnii, sau pumnişorii (că vorbim de o doamnă) în piept, şi un pic de sălbăticie în limbaj, a postacilor. Specifică, de altfel, categoriei de mai sus, PDL. Deşi, ciudat, Blajovan încă mai părea liberal. Acum sunt toţi fraţi 🙂

  Reply
 7. Eu tot nu te votez ,draga Marioara, nu am cu cine, te-ai bagat si ai fost bagata in fata pentru munca si implicarea altora, esti ca tot pnl,ul actual, varza, La revedere, vezi,ti de ….afacerile tale, marunte. Parveniti de doi bani.

  Reply
 8. Doamna Grecea!!! Poate va intereseaza!!

  Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a decis că este neconstituțională legea care prevede dezincriminarea conflictului de interese în cazul parlamentarilor care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013.

  Curtea a declarat legea neconstituțională în ansamblul ei.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate