blog-logo

Comisia Juridică a avizat proiectul de lege privind transferul terenului pentru Aeroport

comisia-juridica-senat-teren-aeroportProiectul Aeroportului a mai făcut un pas spre concretizare.  Propunerea legislativă care vizează modificarea Legii nr. 297/2015 privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al Judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”, a primit astăzi avizul favorabil al Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunități și Validări din cadrul Senatului.

În prezența președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, și a primarului George Scripcaru, membrii comisiei au adoptat un raport favorabil pentru acest proiect, care urmează să fie înaintat plenului Senatului spre a fi dezbătut și adoptat în procedură de urgență.

„Cu sprijinul parlamentarilor de Brașov am reușit să trecem proiectul nostru prin Comisia Juridică a Senatului. Am făcut astfel un pas important în clarificarea problemelor juridice privind terenul Aeroportului, fapt care va deschide calea implicării efective în continuarea și finalizarea acestei investiții prioritare pentru întreaga comunitate a județului Brașov”, a spus Adrian-Ioan Veștea, președintele CJ Brașov.

„Au mai apărut două încercări de modificare a legii, în sensul introducerii Consiliului Local Braşov ca administrator al terenului primit de la Institutul Cartofului, alături de Consiliul Judeţean. Acest lucru ar fi însemnat să o luăm chiar de la capăt cu legea, nu doar să modificăm anexe şi articole. Procesul legislativ s-ar fi prelungit prea mult, dincolo de sfârşitul lui 2016. Acest amendament nu a trecut, dar, până la urmă, asocierea municipalităţii cu judeţul se va putea face şi după alte formule, ulterioare”, a declarat senatorul Marius Coste, vicepreşedintele Comisiei Juridice a Senatului.

De precizat este faptul că după ce raportul va fi adoptat în plenul Senatului, acesta va fi transmis Camerei Deputatilor, prin Secretariatul General al Senatului. Mai departe, Biroul Permanent al Camerei îl va repartiza comisiei/comisiilor de specialitate.

Alte articole:   Anul școlar 2021-2022 începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică, anunță ministrul Educației

Acestea vor dezbate proiectul legislativ și vor adopta un raport care va intra pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților. În calitate de cameră decizională, aceasta va avea ultimul cuvânt în privința propunerii legislative privind modificarea Legii nr. 297/2015.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.