blog-logo

Noi vrem pământ (pentru Aeroport), ediția 2016

plan_harta_aeroport_1Președintele Consiliului Județean Brașov, AdrianVeștea, și primarul George Scripcaru vor fi prezenți miercuri, 14 septembrie 2016, la lucrările Comisiei Juridice din cadrul Senatului României.

Membrii comisiei vor lua în discuție propunerea legislativă care vizează modificarea Legii nr. 297/2015 privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al Judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”.

Propunerea a primit avizul favorabil de la Consiliul Legislativ, iar senatorii juriști vor formula mâine un raport pe care îl vor înainta plenului Senatului.

„Această inițiativă legislativă are o importanță deosebită pentru comunitatea noastră locală, deoarece adoptarea acesteia va permite reluarea investiției la obiectivul «Aeroport Internațional Brașov Ghimbav». Obiectivul de investiții este fundamental pentru dezvoltarea durabilă a regiunii din care facem parte, a județului și a municipiului Brașov. Este, de asemenea, cea mai importantă construcție dorită de brașoveni. Considerăm că dezbaterea și transmiterea unui raport de adoptare către plenul Senatului, în prima decadă a lunii septembrie 2016, este în puterea decizională a Comisiei Dvs, conform procedurilor prevăzute de Regulamentul Senatului. Deoarece propunerea legislativă privind modificarea Legii nr. 297/2015 este o prioritate, suntem oricând pregătiți să ne prezentăm în fața Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunități și Validări pentru a oferi toate detaliile tehnice privind obiectul de reglementare al propunerii legislative, astfel încât membrii comisiei să voteze în cunoștință de cauză”, se precizează într-un document semnat de președintele CJ Brașov și de primarul Brașovului și transmis recent Comisiei Juridice a Senatului.

„Prioritatea numărul unu a Consiliului Județean Brașov este realizarea Aeroportului. De aceea vom întreprinde tot ce este necesar pentru ca acest obiectiv să se realizeze cât mai repede”, spune președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Artă sau „artă” în curtea Bisericii Negre?
  1. Se spune ca unora tichie de margaritar le lipseste.. Brasovului desigur.. considerand ce blestem e sa ai un aeroport.. cand doar ka 150 de km in 2 directii e unul si o sa mai fie unul.. valoarea Bvului era in aer si apa curata.. adica o calitate a vietii. deja aerul este departe de ce a fost

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov