Nici guvernanții nu mai sunt optimiști în privința finalizării autostrăzii Comarnic – Brașov

Nici guvernanții nu mai sunt optimiști în privința finalizării autostrăzii Comarnic – Brașov

Ministerul Transporturilor a promovat proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea documentului strategic Master Planul General de Transport (MPGT) al României, actul aflându-se în prezent pe circuitul de avizare interministerială, după care va fi aprobat de Guvern, în cel mai scurt timp.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor (MT), remis marți presei, adoptarea MPGT devine esențială pentru accesarea fondurilor structurale și asigurarea continuității finanțării din partea Uniunii Europene.

Pe lângă proiectele de construire și modernizare a infrastructurii, în Master Planul General de Transport sunt prevăzute și proiecte de îmbunătățire a serviciilor pentru toate modurile de transport: achiziționarea de material rulant nou pentru calea ferată, achiziționarea navelor de dragaj sau intervenție în sectorul naval, a echipamentului de siguranță și securitate în domeniul aerian, dar și a echipamentelor IPS pe sectorul rutier.

Documentul prevede anul 2022 ca termen de finalizare a autostrăzii Sibiu — Pitești, în lungime de 116,60 kilometri, valoarea estimată a acesteia ridicându-se la 1,674 miliarde euro.

Tot în anul 2022 este preconizată finalizarea autostrăzii Comarnic — Brașov, de 58 de kilometri, cu o valoarea estimată de circa 998 milioane de euro.

Cu doi ani mai devreme, în 2020, trebuie dată în folosință autostrada Tg. Neamț — Iași — Ungheni, cu o lungime de 135 de kilometri și o valoare estimată de circa 1,130 milioane de euro, iar anul viitor ar trebui să se deschidă traficului autostrada Suplacu de Barcău — Borș (+ Oradea), cu o lungime de 74,5 kilometri și o valoare estimată de 304,43 milioane de euro.

Alte articole:   Medierea în România este deficitară și acest lucru ne dăunează
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.