blog-logo

Cinci candidați înscriși pentru postul de manager al Teatrului Sică Alexandrescu

Teatrul Sică Alexandrescu (Foto: Andrei Paul)

Teatrul Sică Alexandrescu (Foto: Andrei Paul)

Luni a fost ultima zi pentru depunerea dosarelor de candidatură în vederea ocupării postului de manager al Teatrului Sică Alexandrescu, după ce municipalitatea a prelungit termenul de depunere a proiectelor cu o săptămână. Până la ora 12:00, când s-a încheiat oficial sesiunea depunerii de dosare, s-au înregistrat cinci candidați.

“În acest moment, avem cinci candidați cu experiență în lumea teatrului: un fost director de teatru din Târgu Mureș, doi actori și doi regizori”, a declarat viceprimarul Costel MIHAI.

Următoarea etapă o reprezintă selecția dosarelor, care se va desfășura între 13 și 15 septembrie. În această etapă, documentele din dosarele celor cinci candidați vor fi analizate din punctul de vedere al condițiilor de eligibilitate. Urmează să fie comunicate rezultatele în urma analizei, în data de 16 septembrie, apoi dosarele vor fi transferate spre membrii comisiei care va analiza proiectele de management, începând cu data de 26 septembrie. Numai candidații care vor obține nota minimă 7 vor trece la următoarea etapă, care constă într-un interviu. Interviul propriu-zis va avea loc în data de 29 septembrie.

“Sperăm ca la începutul lui octombrie să avem un nou manager la Teatrul Sică Alexandrescu, astfel încât să putem începe organizarea Festivalului Național de Dramaturgie Contemporană, festival care va avea loc la începutul lunii noiembrie. Acesta este singurul fi eveniment cu acest specific din România, care a devenit o tradiție a Brașovului”, a mai spus viceprimarul.

Aceasta este a treia încercare de găsire a unui manager pentru Teatrul Sică Alexandrescu. Până vineri, un singur dosar de candidatură fusese înregistrat, iar următoarele patru au fost depuse în cursul zilei de luni, până la sfârșitul sesiunii de înscriere. Viitorul manager care va fi desemnat va în fruntea instituției pentru următorii trei ani.

Alte articole:   „Colonelul” Turcescu (PMP), la munte și la mare

Primăria a organizat și anul trecut două concursuri pentru ca managerul teatrului să fie ales pe bază de concurs, având în vedere că ultimii manageri ai teatrului au fost interimari. La aceste două proceduri, niciunul dintre candidați nu au obținut nota de trecere peste 7. Până la desemnarea unui nou manager, teatrul este condus interimar de directorul economic, Mariana Hudișteanu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.