blog-logo

Prima zi de școală, oficialitățile au făcut băi de mulţime

boboci-elevi-prima-zi-scoala-brasovPrimarul George Scripcaru şi cei doi viceprimari au participat astăzi la ceremoniile de deschidere a noului an şcolar din Braşov.

Prima şcoală care şi-a deschis porţile a fost Şcoala Gimnazială nr. 6, unde viceprimarul Laszlo Barabaş le-a urat succes elevilor şi i-a ajutat pe cei mai mici să descopere ce le-a pregătit Municipalitatea în primul ghiozdan.

Primarul George Scripcaru a deschis noul an şcolar la Şcoala gimnazială nr. 12, şcoală care, în ultimii ani, a trecut printr-un amplu proces de reabilitare.
“Am avut mai multe invitaţii de a deschide anul şcolar, însă am ales să vin la Şcoala gimnazială nr. 12 pentru că aceasta este una dintre cele mai competitive unităţi de învăţământ din municipiul Braşov la ora actuală, care a crescut de la an la an, iar acest lucru se vede şi în numărul de elevi, care astăzi a ajuns la o mie de copii. Şcoala gimnazială nr. 12 a devenit o şcoală etalon pentru Braşov, cu rezultate foarte bune la învăţătură, iar pentru acest lucru ţin să felicit conducerea şi corpul profesoral, dar şi părinţii care o aleg pentru copiii lor“, a spus primarul. Totodată, a ţinut să le ureze succes tuturor elevilor din municipiul Braşov care au început astăzi şcoala.

La finalul festivităţii, primarul le-a înmânat elevilor din clasa pregătitoare şi clasa I primul ghiozdan:
„Sunt emoţionat să fiu astăzi alături de elevii din clasele pregătitoare, care păşesc în primul an şcolar, şi celor din clasele I. Am venit să le înmânăm şi primul ghiozdan, pe care îl oferim în fiecare an celor mici, printr-un program finanţat de la bugetul local, şi sunt convins că rechizitele care vin din partea noastră le vor aduce bucurie micuţilor elevi, la acest început din viaţa lor. Ca în fiecare an, începând cu 2010, elevii din clasa întâi şi, de anul trecut, cei din clasa pregătitoare primesc din partea Primăriei şi a Consiliului Local un ghiozdan plin cu rechizite. Anul acesta, aproape 5.000 de copii vor găsi, la intrarea în clasă, acest ghiozdan şi rechizitele”, a declarat primarul George Scripcaru.

Viceprimarul Costel MIHAI a participat la deschiderea anului şcolar la Colegiu Naţional Andrei Şaguna, unde le-a urat elevilor şi cadrelor didactice să menţină acest colegiu la acelaşi înalt nivel de prestigiu, care face cinste oraşului nostru.
Totodată, reprezentanţii Municipalităţii le-au reamintit elevilor şi părinţilor, că elevii fără absenţe vor beneficia, în continuare, de transport gratuit, iar cei din cursul gimnazial şi liceal, care vor primi premiul 1, 2 sau 3, la sfârşitul acestui an şcolar, vor fi premiaţi şi de Municipalitate cu sume de bani.

Alte articole:   Când se termină pandemia. Răspunsul prof. dr. Adrian Streinu Cercel

,,Primul Ghiozdan” este un program derulat de către municipalitate începând din anul 2010 şi, la fiecare început de an, cei din clasa întâi au primit câte un ghiozdan cu rechizite. Ghiozdanul conţine: două caiete tip I, două caiete tip II, un caiet special abecedar, un caiet special matematică, două caiete matematică, două caiete desen A4, 4 creioane HB, un stilou cu 24 de rezerve, o cutie de creioane colorate, două radiere, o riglă, un penar, acuarele cu pensulă, o ascuţitoare, 1 set beţişoare, 4 bucăţi copertă caiet A5.

Începând cu anul trecut, și micuţii din clasa pregătitoare au beneficiat de acest program, astfel că şi elevii „clasei 0” au găsit pe bănci, astăzi, primul ghiozdan, care conţine: un caiet tip I, două caiete tip geometrie, un caiet matematică, un caiet dictando, două caiete de desen A4, trei creioane HB, un set de creioane colorate, o gumă, un penar, un set acuarele, două pensule, o planşetă, o cutie plastilină, un tub de lipici, un set hârtie glasată.

Alte articole:   19.10.2020 139 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

Valoarea totală pentru proiectul primul ghiozdan este de 204.509 lei, pentru 2370 elevi din clasa 0 şi 2430 de elevi de clasa I.

Anul şcolar a început astăzi pentru toate cele 86 unităţi de învăţământ din Braşov (46 de grădiniţe, 18 şcoli generale şi 22 licee/colegii).
Primarul George Scripcaru a mai participat astăzi şi la deschiderea anului şcolar de la Şcoala PREMS şi Şcoala Profesională Germană Kronstadt, viceprimarul Laszlo Barabaş a mai fost prezent la Colegiul Naţional Aprily Lajos, iar viceprimarul Costel Mihai a mai participat la deschiderea unui nou an şcolar la Grădiniţa nr. 22.

Distribuie dacă îți place!
  1. Mai primesc abonamente RAT copiii in acest an scolar?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.