blog-logo

Facilități fiscale pentru firmele care investesc în învățământul profesional

maria-greceaDeputatul Maria Grecea, împreună cu alți membri ai Partidul Național Liberal, a elaborat un proiect legislativ menit să acorde facilități fiscale societăților comerciale interesate să investească în dezvoltarea învățământului profesional.

„Noi, parlamentarii Partidului Național Liberal am elaborat propunerea legislativă în urma consultărilor cu principalii agenți economici interesați de dezvoltarea acestei ramuri a sistemului educațional și având ca scop final dezvoltarea întregului mediu de afaceri. Încurajăm firmele să investească în educație și dorim să creăm un cadru legislativ adecvat acestui scop. Deducerea cheltuielilor ocazionate de dotarea instituțiilor de învățământ este un prim pas pentru susținerea unor astfel de investiții. Societățile comerciale vor fi astfel cointeresate să își dezvolte afacerile și să mărească numărul angajaților, având garanția că vor putea încadra forță de muncă înalt calificată, în raport cu nevoile proprii,” a declarat deputatul Maria Grecea.

Deputatul speră ca această propunere legislativă să fie parcursă cu celeritate, pentru ca societățile să poată efectua investițiile necesare deschiderii unităților de învățământ pentru anul școlar 2017-2017.

„Educația reprezintă o prioritate pentru mine și evoluția României depinde de noile generații.  Din acest motiv, sistemul educațional trebuie să fie adaptat cerințelor pieței. Școlile profesionale au avut întotdeauna o importanță deosebită în evoluția economică și reprezintă o ramură esențială a unui sistem educațional corect organizat. Pentru calificarea eficientă a forței de muncă este necesară orientarea sistemului de învățământ către servicii educaționale utile agenților economici”, a declarat deputatul PNL Maria Grecea.

Deputatul consideră dispariția școlilor profesionale drept „o greșeală regretabilă a doamnei Ecaterina Andronescu, o pierdere pentru sistemul educațional românesc”. Deputatul a amintit că în prezent se depun eforturi considerabile pentru a se reînființa școlile profesionale, mai ales cu sprijinul agenților economici interesați să își califice viitoarea forță de muncă. Sprijinirea învățământului profesional implică anumite costuri, care de cele mai multe ori, ating niveluri considerabile chiar și pentru marii investitori.

Alte articole:   Cum se dă cu "Jula" la RIAL

Proiectul lansat de deputatul Maria Grecea și de membrii PNL a fost inspirat din studiul de caz al Școlii Profesionale Kronstadt, instituție sprijinită de principalii actori ai industriei brașovene.

„Am înțeles că acest model de învățământ oferă o șansă multor tineri, dar mai ales comunității, care are nevoie de un sistem centrat atât pe nevoile angajatorilor, cât și pe capacitatea fiecărui elev în parte. Pe parcursul întâlnirilor pe care le-am avut cu agenții economici, mi s-a atras atenția asupra faptului că, în cadrul învățământului liceal profesional, elevii dobândesc o serie de competențe și abilități practice pe care nu le dobândesc nici măcar absolvenții unei facultăți din profilul ingineresc”, a declarat Maria Grecea.

Deputatul s-a întâlnit pe 8 septembrie 2016 cu reprezentanții societății MIELE, care intenționează să înființeze o nouă școală profesională, cu profil electrotehnic.

Distribuie dacă îți place!
  1. Felicitari, doamna deputat! Sunteti singura liberala din Brasov care sustine invatamantul profesional… Ne bucuram ca va ganditi si la tinerii care inca mai au respect pentru meserii!

    Reply
  2. Cand s-a gandit la invatamantul profesional cocoana? Inainte sau dupa sedinta foto? Lasati vrajelile astea ieftine de campanie electorala. Sa ne spuna si noua cocoana asta tencuita vreo lege pe care a propus-o singura si a fost adoptata? Nu proiecte de grup de pe care a sterpelit cireasa. Apropo – invatamantul profesional nu mai exista demult iar scoala Kronstadt nu ar fi existat fara sa se implice investitorii germani si fdgr. Trebuie sa fie foarte disperata sa ajunga la astfel de subiecte. Oricum la pnl nu mai prinde loc la toamna.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate