blog-logo

Sindicaliştii de la Uzina „R” Feldioara vor picheta Prefectura Braşov

uzina r feldioaraCirca 150 de persoane, de la Uzina „R” Feldioara şi de la mina de exploatare de la  Suceava sunt astăzi la Bucureşti, unde pichetează sediul Companiei Naţionale a Uraniului.

Miercuri este programată o acţiune de pichetare a Prefecturii Braşov, între orele 8.30 şi 16.30, unde sunt aşteptate aproximativ 200 de persoane.

Potrivit prim-vicepreşedintelui Sindicatului Exploatare – Preparare Uraniu, Gabriel Farnas, motivele protestului sunt încălcarea contracului unic colectiv de muncă, de la Compania Naţională a Uraniului, precum și nerespectarea protocolului semnat şi asumat de Guvernul Roimâniei nr. 3144/CGB-11.08.2016, de către codnucerea CNU București.

Protocolul prevedea, printre altele, neîntreruperea activității la CNU Feldioara și a exploatării de minereu uranifer conform Planului Anual de Exploatare și a licenței valabile pentru perioada 2015-2020, dar și elaborarea de către Ministerul Energiei, în regim de urgență, a unor acte referitoare la valorificarea producției de pe stoc și a celei din producția curentă.

Alte articole:   AFM a publicat proiectul de ordin pentru înlocuirea becurilor. Ce condiții trebuie îndeplinite

Un alt punct prevede respectarea planului de restructurare al CNU, de la 1200 de persoane la 750 de persoane, cu plata de salarii compensatorii pentru salariații disponibilizați.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.