Remarcarea traseelor din Aria Protejată Muntele Stejerișul Mare și ecologizarea sitului natural

remarcare trasee brasovCampania de informare şi conştientizare a publicului larg privind păstrarea şi îmbunătăţirea gradului de conservare a biodiversităţii din zonele naturale ale municipiului Brașov, demarată de Agenţia Metropolitană Braşov, în calitate de custode al Ariilor Protejate Muntele Tâmpa şi Stejerişul Mare, continuă și în acest an cu un amplu program de acțiuni care să conducă la îmbunătățirea infrastructurii turistice din cele două arii naturaleși în același timp la conservarea și valorificarea valorilor naturale și culturale din acestesituri.

În acest sens, aria protejată Stejerișul Mare s-a înnoit! Are începând din 2 septembrie 2016 marcaje nou-nouțe și poteci mai vizibile și curate pentru drumeți. Acțiunea de îmbunătățire a infrastructurii de drumeție din Stejerișul Mare a fost organizată de custodele Agenția Metropolitană Brașov , cu participarea voluntarilor de la Siemens Corporate Tehnology România, parteneri în cadrul campaniei ”Prietenii Muintelui Tâmpa”, reprezentanți de la SKV Brașov și Salvamont Brașov.

Amenajarea a constat în refacerea marcajelor de pe cele două trasee existente la nivelul ariei protejate, respectiv ”triunghi galben” (traseu de 12 km) și ”triunghi roșu” (traseu de cca. 3 km) și curățarea potecilor de de arbori căzuți la furtuni și lăstăriș.  Remarcarea traseelor s-a făcut cu respectarea normelor naționale și internaționale de creare, amenajare şi omologare a traseelor pentru turism pedestru.

O acțiune cu mulți kilometri parcuși, dar cu multă veselie, tinerețe, peisaje frumoase de început de toamnă și panorama superbe asupra Țării Bârsei și vechiul cartier Șchei.  Acțiunile custodelui se înscriu în procesul de implementare și atingere a obiectivelor și activităților prevăzute în  planurile de management ale celor două arii protejate.

Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități

De asemenea, cu această ocazie a avut loc și ecologizarea ariei naturale, zona fiind pe alocuri „groapa de gunoi” a turiștilor care străbat Drumul Poienii spre stațiunea montană cu același nume, dar și a locuitorilor din preajma zonei protejate.

Agenţia Metropolitană Braşov  va continua și în acest an derularea de activităţi de informare şi conştientizare a publicului larg asupra importanţei conservării biodiversităţii, ca şi componentă a dezvoltării durabile. În acest sens, AMB va derula campanii interactive adresate locuitorilor Braşovului pentru ca aceştia  să contribuie la păstrarea şi îmbunătăţirea gradului de conservare a biodiversităţii, adoptând o atitudine adecvată şi non-invazivă asupra mediului înconjurător.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.