blog-logo

Accesul auto pe malul Lacului din Noua a fost interzis

interdicitii auto la lacul nouaÎn zona de agrement a Lacului din Noua nu se mai poate intra cu mașinile. Vehiculele pe patru roti nu mai au voie să pătrundă în sectorul de restaurante, datorită faptului că, breteaua de acces spre apă și platoul ce funcționa drept parcare s-au transformat în sector pietonal.

Indicatorul “Acces interzis” a fost amplasat în urmă cu aproximativ trei săptămâni, la inițiativa Poliției Locale Brașov, care a apreciat că oamenii vor să ajungă în arealul natural pentru relaxare și plimbare, fără să facă slalom printre mașini, ținând cont că așa-zisa parcare segmenta fluența de funcționalitate a aleii care ocolește lacul.

Timp de mai bine de două săptămâni rutieriștii de la Locală au mers pe prevenție, însă de două zile au început să aplice și primele amenzi. Astfel, conducătorii auto care au fost surpinși cu mașinile în zona de agrement au fost sancționați conform OUG 195/2002 art. 111, cu 250 de lei amendă ori au primit avertisment scris și punctele de penalizare aferente la carnetul de conducere. Vorbim deja de opt contravenienți în două zile, în condițiile în care în proximitatea bazei de agrement există locuri de parcare suficiente.

Alte articole:   Structura anului școlar 2021-2022. Când începe școala și când sunt cele trei vacanțe

Și cu această ocazie, șoferii sunt sfătuiți să fie atenți la indicatorul nou amplasat, mai ales că se apropie sfârșitul de săptămână, perioadă în care, în mod tradițional, zona este foarte aglomerată, fiind destinată petrecerii timpului liber.

Distribuie dacă îți place!
  1. foarte, foarte bine!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.