blog-logo

Ţepar italian urmărit internaţional, prins de poliţiştii braşoveni

Ţepar italian urmărit internaţional, prins de poliţiştii braşoveni

Polițiștii din Brașov, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au depistat un bărbat urmărit internațional de autoritățile din Italia, condamnat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În data de 26 august, poliţiştii braşoveni au depistat, în municipiul Brăila, un cetățean italian de 56 de ani, cu reședința în municipiul Brașov,care era urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Rovigo au emis mandat european de arestare, întrucât este condamnat definitiv pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Alte articole:   Modelul contractului de muncă, modificat. A fost introdusă o nouă obligaţie pentru angajatori

Cel în cauză are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 9 ani,2 luni și 22 zile, întrucât a înșelat trei persoane prin folosirea ilegală a unor instrumente bancare, cauzând un prejudiciu total de 14.672 de euro.

Bărbatul a fost depistat inițial de polițiști la  25 iunie a.c., în municipiul Săcele, prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov și Curții de Apel Brașov, iar magistrații au dispus plasarea lui în arest la domiciliu pentru 15 de zile, până la finalizarea procedurilor de extrădare.

Întrucât nu a respectat măsura arestului la domiciliu, în urma sesizării polițiștilor Serviciului Investigații Criminale, Curtea de Apel Braşov a emis pe numele său, la data de 8.07.2016, mandat de arestare provizorie în vederea extrădării, pe o perioadă de 14 zile.

Alte articole:   Troleibuzele Solaris au parcurs în Braşov 1 milion de kilometri, în mai puțin de un an

În baza acestui mandat, bărbatul a fost reținut de polițiști la data de 26 august a.c. și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, până la finalizarea procedurii de extrădare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate