blog-logo

Horia Brenciu împlineşte astăzi 44 de ani

Horia Brenciu împlineşte astăzi 44 de ani

Horia Brenciu, artistul cu o voce inconfundabilă, își sărbătorește ziua de naștere astăzi. El împlinește 44 de ani.

Născut în Brașov, Horia Brenciu a absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Academia de Teatru și Film din București și Școala Populară de Artă de la poalele Tâmpei. Prima apariție televizată datează din anul 1993, când, la Costinești, a participat la un concurs realizat de Televiziunea Română. După o colaborare cu postul public, a prezentat emisiuni la Antena 1, până în anul 2003.

În decembrie, același an, a fost angajat la TVR, unde a prezentat emisiunea Robingo până în 1998. În anul 2000 se mută la Antena 1, unde prezintă emisiuni până în 2003. Urmează o perioadă de un an de emisiuni difuzate de postul de televiziune Național TV.

Alte articole:   Despre noi, femeile, în pandemie

În 2002, Horia a format trupa HB Orchestra, proiectul său de suflet, cu care abordează genuri muzicale variate, precum pop, rock, jazz, latino, gospel sau country, interpretând atât creații proprii, cât și coveruri.

A fost cooptat în mai multe proiecte de dublaj animat românesc. A cântat melodia de început a serialului Aladdin, difuzat la TVR1, apoi l-a jucat pe căpitanul Slaterry din seria „Povești cu Mac-Mac” din 1998. A fost ales să îl dubleze pe Talon Labarthe, avocatul lui Skinner din celebrul film „Ratatouille”, și a făcut copiii să zâmbească vorbind ca Lovelace în „Happy Feet 2: Mumble dansează din nou”.

Horia Brenciu este cunoscut și din postura de jurat al emisiunii X-Factor, alături de Delia și Ștefan Bănică Jr.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate