blog-logo

Eveniment de promovare a bătrânului din Mercheaşa şi a complexului geologic RAcoş

Stejarul din Mercheaşa este cel mai bătrân din concurs

Stejarul din Mercheaşa este cel mai bătrân din România

Un eveniment care are ca scop promovarea „Bătrânului Carpaților”, cel mai bătrân stejar descoperit în România, în vârstă de aproximativ 930 de ani, dar și a „Complexului Geologic Racoș”, va avea loc pe 3 septembrie, precizează Asociația Carpaterra într-un comunicat de presă.

Organizatorii afirmă că ariile protejate din Mercheașa și Racoș, din județul Brașov, merită să fie cunoscute și apreciate atât de localnici, cât și de turiștii care vizitează aceste zone.

„Evenimentul pe care îl organizăm țintește toate categoriile de vârstă, dar cu precădere persoanele iubitoare de sport și de natură. Începând cu concursul de alergare Gorun Trail ce unește cele două arii protejate printr-o cursă de 30 de km, dedicată celor antrenați, dar și una mai scurtă, de 10 km, ce vrea să ofere alergătorilor ce sunt la început un cadru frumos care are ca obiectiv principal Bătrânul Carpaților, martor al trecerii anilor, poate cel mai în măsură să vorbească despre istoria zbuciumată a zonei. Pe lângă cursă am pregătit alergătorilor o serie de activități diverse, menite să prezinte cultura zonei, respectiv un târg de produse tradiționale organizat de primăria comunei Homorod, o expoziție fotografică cu Arbori Remarcabili din România (organizată de artistul Florin Ghenade), și expoziția «Un nou geoparc în județul Brașov (expoziție intinerantă)», care conține exponate din șase arii protejate din județul Brașov”, potrivit sursei citate.

Alte articole:   Circulația rutieră pe Transfăgărășan rămâne deschisă

Pe lângă cursa de alergare, târgul de produse tradiționale și cele două expoziții, evenimentul mai cuprinde tir cu arcul, masaj kinetoterapeutic, un curs de prim ajutor al Crucii Roșii Brașov și proiecție de filme documentare despre natură.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.