O femeie din Făgăraş, externată cu diagnosticul „durere”, a murit de ulcer

spital fagarasO femeie din Făgăraş a murit după ce a fost externată după patru zile cu diagnosticul „durere”. Pacienta a venit la spital cu dureri abdominale puternice, a fost examinată timp de câteva zile şi trimisă acasă, unde a murit de ulcer perforat. Parchetul Făgăraş a deschis un dosar în acest caz.

Potrivit Gândul, Anişoara Popescu a ajuns la Spitalul din Făgăraş pe 19 iulie, cu dureri cumplite de stomac. Chirurgul care a preluat-o i-a făcut mai multe analize de sânge, dar şi un test care a indicat că pacienta nu are sângerări în sistemul digestiv. I-a administrat apoi calmante până cand femeia s-a simţit mai bine, iar apoi, fără alte investigaţii, a externat-o.

Pe biletul de externare scria, în dreptul diagnosticului, „durere”. Trimisă acasă, femeia s-a chinuit alte şase zile, apoi a ajuns cu ambulanţa la un spital din Braşov, unde medicii şi-au dat seama că era în stare foarte gravă.

Deşi medicii din Braşov au luptat timp de două săptămâni s-o ţină în viaţă, organismul femeii a cedat.

După înmormântare, soţul pacientei a cerut explicaţii medicului de la Făgăraş, dar acesta a refuzat orice discuţie, scrie b1. Prin urmare, bărbatul rămas văduv a depus plângeri la Colegiul medicilor şi la procuratură. Conducerea spitalului îl apără pe doctorul acuzat şi susţine că acesta şi-a făcut datoria, dar că boala a apărut brusc după ce femeia a ieşit din spital: ”Probabil că simptomatologia clinică, investigaţiile de laborator, testele specifice nu au dus spre o afecţiune de acest fel. Fiind şase zile probabil cu automedicaţie acasă, perioada de şase zile este necunoscută pentru noi”.

Alte articole:   Aroganţa lui Iohannis şi amatorismul lui Orban

Alţi medici spun însă că, pentru diagnosticarea corectă, ulcerul nu poate fi exclus doar pe baza testului Adler şi că femeii ar fi trebuit să i se facă mai multe investigaţii.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.