blog-logo

Brașovul, locul 3 național la numărul de agenții de turism care funcționează ilegal

Brașovul, locul 3 național la numărul de agenții de turism care funcționează ilegal

Scandalul din jurul agenţiei Genius Travel care şi-a lăsat clienţii fără vacanţele plătite a scos la iveală date îngrijorătoare: aproape 2.000 de agenţii de turism, jumătate din câte sunt licenţiate în România, nu au poliţe de asigurare, deci funcţionează ilegal.

Cele aproape 2.000 de agenţii de turism care nu au făcut dovada că au asigurări în caz de insolvenţă funcţionează ilegal. Pot rămâne fără licenţă de turism în orice moment. Mai grav este că turiştii riscă să piardă banii plătiţi în avans pentru sejururi dacă agenţia intră în insolvenţă.

Cei mai mulţi operatori de turism fără asigurare sunt în Bucureşti, peste 600. În Cluj sunt 106, în Braşov 99, iar în Constanţa 88.

Alte articole:   În spitalele din județul Brașov sunt internate 302 persoane cu COVID-19

Sunt prea mulţi ca să poata fi controlaţi ca la carte de autorităţi. Aşa că, dacă vreţi să plecaţi liniştiţi în vacanţă nu aveţi altă soluţie decât să verificaţi site-ul Autorităţii pentru Turism şi să cereţi explicaţii înainte de a plăti.

Probleme apar şi dacă suma asigurată este mică. În cazul Genius Travel, agenţia avea autorizaţie şi brevet de funcţionare, precum şi poliţă de asigurare obligatorie. Însă numai în limita a 10.000 de dolari. Astfel, clienţii ar putea fi despăgubiţi cu sume modice. De exemplu, dacă sunt 300 de oameni rămaşi fără vacanţe, ar putea primi puţin peste 30 de dolari fiecare.

Alte articole:   Astăzi va fi vaccinată persoana cu numărul 1.000.000

Acum autorităţile vor să grăbească lucrurile şi să înfiinţeze cât mai repede Fondul de Garantare al Turismului. Astfel, dacă o agenţie intră în incapacitate de plată clienţii şi-ar recupera banii.

Din datele Autorităţii pentru Turism, doar 1.726 de agenţii au poliţe de asigurare valabile în caz de insolvenţă, scrie tvr.ro

Distribuie dacă îți place!
  1. de ce mai are x-ul rahatul de banner cu tichete daca nu poti sa inchizi bannerul? E marcat locul unde se se cace lumea site-ul tau?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate