blog-logo

Auto: Trofeul Teliu reia Campionatul de Viteză în Coastă

Auto: Trofeul Teliu reia Campionatul de Viteză în Coastă

După o vacanţă de vară care cuprinde toată luna august, motorsportul românesc urmează să între în perioada care stabileşte campionii.

În primul weekend al lunii septembrie se va desfăşura în apropierea Braşovului, Trofeul Teliu, cea de-a şasea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016. Traseul întrecerii este găzduit de un tronson al Drumului Naţional 10, ce leagă judeţele Braşov şi Covasna, startul urmând să fie amplasat la ieşirea din localitatea Teliu.

 Cu o lungime de 3,55 km şi o diferenţa de altitudine de 147 metri între start şi finish, traseul combină zonele de viteză cu virajele tehnice, fiind foarte apreciat de concurenţi. Având rolul de antepenultimă etapă, Trofeul Teliu reprezintă o rundă importantă ce îipoate deja oferi liderului clasamentului OPEN, Bogdan Cuzma, titlul de Campion Naţional Absolut. Însă acest lucru este puţin probabil şi presupune că urmăritorii săi, Lucian Răduţ şi Eduard Stan, să puncteze foarte slab sau deloc. Pe de altă parte, dacă Răduţ (invingătorul de anul trecut al acestei etape)sau Stan vor reuşi să îşi adjudece Trofeul Teliu, lupta la titlu va fi relansată.

Alte articole:   Cinema Tour Kids ajunge în 20 de localități din județul Brașov

Şi alte clasamente oferă în acest moment situaţii strânse la vârf. După ce în primele 4 etape şi-au împărţit victoriile grupei N, Călin Maniţiu a trecut în faţa lui Alexandru Mitroi în urma rundei de la Sinaia. Duelul celor doi vareprezentauna dintre cele mai interesante dispute de la Teliu.

O situaţie asemenatoare găsim şi la grupa A, Bogdan Ungureanu consolidându-şi poziţia de lider în urma rezultatelor de la Sinaia. Însă o victorie la Teliu îl poate readuce pe Ciprian Ciobotaru în lupta la titlul acestei categorii. Cu 4 victorii şi un loc secund în primele cinci etape, Andrei Şerban este aproape de un nou titlu al categoriei 2 Roţi Motrice (sub 3500cc). De urmărit este şi evoluţia lui Gabriel Ene, singurul pilotce a reuşit să „îi sufle” o victorie lui Şerban.

Alte articole:   Scumpă parcarea la Brașov, dar poți plăti și... jumătate!

Sâmbătă, 3 septembrie, sunt programate trei runde de recunoaşteri şi trei runde de antrenamente cronometrate, acestea din urmă urmând să decidă ordinea de start pentru manşele de concurs. Cele două „urcări” de concurs vor avea loc duminică, 4 septembrie, de la orele 14:00, respectiv 16:30, după ce în prealabil piloţii vor mai avea la dispoziţie încă două runde de recunoaşteri.

Înscrierile concurenţilor se fac până la dată de 26 august 2016. Trofeul Teliu se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov