Fotbal junior ca în prima ligă spaniolă la Braşov

scripcaru fotbalPrimarul George Scripcaru a primit, astăzi, vizita antrenorului Hector Martinez Quijeiro, reprezentantul Celta Vigo, care va îndeplini funcţia de director tehnic în cadrul Academiei Celta Vigo Braşov. Proiectul Academia Celta Vigo Brașov, realizat de CS Colțea 1920 Brașov, în colaborare cu gruparea din prima ligă spaniolă, Celta Vigo și Primăria și Consiliul Local Brașov a debutat oficial astăzi.

„Sper ca acest proiect în care este implicat Clubul Celta Vigo să aibă rezultate foarte bune în următorii ani și, alături de celelalte cluburi de copii şi juniori, inclusiv noua secţie de fotbal a Clubului Corona, să reuşim să dezvoltăm cât mai mult acest fenomen în rândul copiilor, pentru a ne atinge obiectivul nostru principal: dezvoltarea sportului de masă. Îi urez mult succes domnului Quijeiro şi sper să regăsim cât mai mult din spiritul Celta Vigo la copiii de la acest club”, a declarat primarul George Scripcaru.

Hector Martinez Quijeiro, omul desemnat de Celta să ajute la dezvoltarea fotbalului brașovean, a avut o primă întâlnire încurajatoare cu acest proiect, acesta menţionând că este încântat de ceea ce a găsit în oraşul nostru.

„Sunt foarte bucuros că am venit la Brașov și că pot pune umărul la dezvoltarea fotbalului de aici. Este un lucru important că acest proiect are susţinerea autorităților locale, chiar primarul m-a asigurat de sprijinul lui și al municipalității. Și el este foarte fericit că Celta a ales să-și deschidă o academie la Brașov. Acum abia aștept să încep treaba și să îmi aduc contribuția mea la dezvoltarea fotbalului de aici și creșterea lui la un alt nivel”, a declarat Quijeiro.

Potrivit parteneriatului, Celta Vigo va asigura echipamentele, metodologia de pregătire, pregătirea antrenorilor şi stagii de câte trei săptămâni în Spania pentru copiii şi juniorii noului club.

Alte articole:   Alexandru Rafila: România este unul din statele în care urmează să se facă studii clinice pentru vaccinuri

Cheltuielile de funcţionare ale Celta Braşov, inclusiv salariile personalului, le va asigura CS Colţea 1920 Braşov din venituri proprii, iar Primăria va pune la dispoziţia şcolii de fotbal Celta Braşov bazele sportive de antrenament, în mod gratuit.

Clubul CELTA VIGO pune un mare accent pe dezvoltarea copiilor și juniorilor, dovada cea mai importantă fiind că în 2014 a primit premiul de CEL MAI BUN CENTRU JUVENIL DIN SPANIA (Mejor cantera del futbol espanol) din partea Federației Spaniole de Fotbal și a Ligii Profesioniste din Spania.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate