blog-logo

VIDEO Tânără britanică, voluntară la Hospice, rănită grav la zorbing în Poiana Brașov

zorbingO tânără de 17 ani, voluntar din Marea Britanie venită la Hospice Casa Speranței din Brașov, s-a rănit foarte grav sâmbătă, în timp ce era la distracție în Poiana Brașov, pe pârtia de zorbing.

Fata a fost preluată de un echipaj de la Ambulanța Brașov. Avea probleme la ambele mâini și exista suspiciunea că una este fracturată și a fost transportată la Spitalul de Pediatrie din Brașov, după cum au confirmat angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

O colegă a tinerei, și ea membră în grupul de voluntari britanici, a povestit că de la bun început au fost mai multe nereguli. Angajații de acolo nu le-au explicat nimic, care sunt regulile care trebuie respectate. Apoi, fata a fost băgată singură în bilă, deși trebuiau două persoane, pentru echilibru și nici nu a fost fixată foarte bine în chingi, motiv pentru care la jumătatea pistei, la o zdruncinătură, a scăpat din harnașament și s-a lovit la mâni.

Alte articole:   Brașoveanul Dragoș Tohănean, vicepreședinte la Autoritatea pentru Digitalizarea României

Mai mult, când au ajuns la baza pantei, angajații au încercat să o scoată, deși urla de durere, trăgând-o tot de mâini. Pentru că nu au reușit, au sunat la 112 și au așteptat să vină salvamontiștii și Ambulanța, de era să se sufoce tânăra în interiorul bilei.

De la Brașov, fata a fost transferată la București, iar de aici cu avionul a fost dusă la Londra, unde urmează să fie operată în cursul zilei de luni. Părinţii fetei vor să dea în judecată firma care adminsitrează pârtia de zorbing.

Distribuie dacă îți place!
 1. Ar fi cazul sa se faca ordine si prin Poiana… sunt multi chioscari care au acaparat „teritoriul” si fac legea, cu acordul tacit al (sau chiar cu complicitatea) autoritatilor…

  Reply
 2. Draga Dan, autor de semi-articol cu pretentii de stire senzationala,
  Ai scris un text plin de erori pe care ar fi corect sa le amendezi. In primul rand, intr-o bila de zorbing nu intra neaparat doua persoane. Cele cu harnasamente sunt create pentru una SAU doua persoane.
  In al doilea rand, nu iti poti introduce parerea personala intr-un articol. „…de era sa se sufoce tanara in interiorul bilei” Nu este etic, iar tu ca jurnalist ar trebui sa stii asta. Si sa fim seriosi, cine se poate sufoca intr-o bila cu gauri laterale atat de mari?
  3 Angajatii nu aveau cum altfel sa scoata tanara din bila, si este evident din video ca nu si-au dat seama ca aceasta s-a ranit, fiindca a tipat In continuu in timp ce se afla in bila. Daca te uiti cu atentie la video vei vedea ca si prietenii ei credeau ca tanara doar se distreaza.
  Nu o sa comentez nimic despre cum este scris articolul, fiindca suntem deja obisnuiti cu nerespectarea regulilor de scriere, dar per total nu ai fost fair play si ai scris o stire pe care ai vrut-o doar senzationala si care nu are date concrete.

  Reply
  • draga Andreea, sau cum te cheama, comentatoare cu pretentii de neutralitate si care aperi interesele firmei. toate afirmatiile respective apartine unei colege din grupul de voluntari. deci, nu sunt părerei personale. stirea inca nu e senzationala. va fi dupa ce vedem c spune si protectia consumatorului si daca se va ajunge la un proces de vatamare corporala din culpa. dupa care mai vedem… cat despre scriere, inteleg ca vrei sa ma jignesti, ca sa deviezi atentia de la cele intamplate – o persoana a fost ranita. de ce nu spui nimic despre situatie?? asa ca, m-as fi asteptat de la un/o comentator/comentatoare atat de bine informat(ă) să ne explice cum s-a produs accidentul

   Reply
   • Ca jurnalist ar fi trebuit sa respecti una dintre regulile de aur ale meseriei tale, si anume sa fii doar canalul pe care se transmit informatiile catre cei care sunt interesati.
    Cand ai o informatie de genul, trebuie sa folosesti ghilimele si sa mentionezi ca ai citat o sursa.
    Nu apar niciun interes al nimanui, nu sunt vreun purtator de cuvant.
    Just sayin’

    Reply
    • tocmai pentru ca stiu bine regulilie, nu iti dau satisfactie sa afli sursa. oricum, tot ce am scris eu a aparut si la tv, si in alte ziare locale. evident, presa e de vina. folosesti ghilimele daca dai un nume. altfel, nu are rost… dar, inca, astept un comentariu pe tema accidentului. nu ai nicio părere? macar, asa, de amor propriu…

     Reply
     • Nu exista text jurnalistic de informare fara citate, sau macar un citat indirect.
      Fiindca vrei sa pastrezi sursa sub anonimat, ai fi putut preciza ca informatia provine dintr-o sursa care doreste sa ramana anonima.
      Cat despre gravitatea celor intamplate, te las pe tine sa comentezi.
      Ti-am vb despre corectitudinea textului tau jurnalistic.

 3. stimata andreea, text jurnalistic-nu exista.articol, reportaj, stire sau ce vrei tu, fara mentionarea sursei-se poate…si apropo..editorialul-e fara ghilimele.si regulile unei publicatii, chiar si on-line, nu le faci tu.nu iti convine! citeste stiri pe alt site.exista demers jurnalistic…nu text..texte ai tu in cap

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.