blog-logo

Roberto Gliga s-a întors la Corona Brasov

Roberto GligaUnul din cei mai valoroşi atacanţi români, Roberto Gliga, a fost cooptat în lotul ,,lupilor”. Este, de fapt, o revenire la echipa braşoveană, unde Roberto Gliga a evoluat, atrăgându-şi frumoase aprecieri, în urmă cu două sezoane. De la Braşov, Gliga a plecat la echipa franceză Caen, în Liga Magnus. S-a născut în 24 aprilie 1993, la Bucureşti, are 1,86 m şi 90 kg.

A fost mereu component de bază al echipelor naţionale U 18 şi U 20 ale României. De asemenea, acum este jucător de bază al naţionalei de seniori a României, remarcând-se în mod deosebit la ,,mondialul” de anul trecut, din Islanda, unde a reuşit 9 puncte (4 goluri şi 5 pase decisive) şi a fost desemnat cel mai bun jucător al României la această competiţie, dar şi jucătorul meciului în partida cu Belgia.

Alte articole:   Peste 3.600 de cazuri de Covid-19, în județul Brașov

Fiul lui Marius Gliga, unul dintre cei mai valoroşi atacanţi ai hocheiului românesc din anii ’90, Roberto a plecat la 14 ani de unul singur în Elveţia, să joace hochei, a evoluat la Zurich dar a trecut ulterior şi prin şcoala suedeză, la Tingsryds.

„Roberto Gliga este unul dintre jucatorii pe care mi i-am dorit cel mai mult la Brasov, atat datorita calitatii lui sportive dar si a caracterului sau. Ma bucur ca „a dat” Liga Magnus, respectiv Franta, pentru Brasov, acest lucru fiind urmarea relatiei foarte bune dintre noi. Incepand din 1 august, va fi prezent la antrenamentele „lupilor” pe gheata Patinoarului Olimpic Brasov” – a declarat Emilian Cernica, presedintele sectiei de hochei ASC Corona 2010 Brasov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.