blog-logo

AGA Tetkron solicită inventarierea apartamentelor debranșate. Soluții pentru plata salariilor compensatorii la disponibilizații Tetkron

TetkronAGA Tetktron s-a reunit două zile la rând pentru a găsi soluții în privința plății salariilor compensatorii pentru cei 104 salariați ai SC Tetkron SRL, disponibilizați în 28 iulie.
Prima ședință a AGA a fost joi seara, după ședința deîndată a Consiliului Local Brașov prin care s-a decis înființarea serviciului public de termoficare,  însă, a declarat președintele comisiei speciale pentru problemele Tetkron, consilierul local Ciprian Bucur (PNL), nu era prezentă conducerea Tetkron, motiv pentru care nu s-a putut lua o decizie.
Membrii Adunării Generale a Asociaților  s-au reunit vineri, într-o nouă ședință, la care a catadicsit să participe și contabilul Tetkron, care a prezentat situația financiară a societății. În loc să vină cu soluții și propuneri în interesul salariaților, mai ușor a fost să-l ia pe nu se poate în brațe.
ciprian bucur„Acesta a invocat faptul că în lipsa bugetului, societatea nu poate achita salariile compensatorii.  Decizia AGA a fost ca până marți să prezinte un buget, în care să includă inclusiv plata unui salariu compensatoriu pentru cele 104 persoane disponibilizate. Joi, 4 august, este programată o nouă ședință a AGA în care să se aprobe acest buget și tot ar trebui să aprobăm plata primelor salarii compensatorii până la data de 20 august. Angajaților aflați pe lista de disponibilizări li s-a făcut lichidarea la zi, iar Tetkron poate efectua cheltuieli în luna august de maxim 1/12 din cele efectuate în anul 2015”, a declarat Bucur.
Acesta spune că pentru plata primului salariu compensatoriu este necesară suma de 230.000 de lei. Diferența, până la cele șase salarii compensatorii prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, va fi achitată în funcție de situația financiară a societății, a mai spus consilierul local.  
Tetkron a rămas cu 63 de salariați, dar o bună parte dintre persoanele disponibilizate va fi angajată la noul serviciu public de termoficare din cadrul Primăriei, interesul fiind acela de a avea oameni bine pregătiți și cu experiență în domeniu.

Se face inventarierea debranșaților

Tot astăzi, AGA Tetkron a dat un termen limită solicitat conducerii societăţii – 10 august – până la care să prezinte o evidență clară privind numărul apartamentelor debranșate, precum și a celor racordate la sistemul centralizat de termoficare.
„Este neceastă o situație reală a numărului de beneficiari pentru a putea pregăti bugetul acestui serviciu”, a explicat Ciprian Bucur. De asemenea, se va face şi o situaţie în privința locurilor unde debranșările nu au fost realizate de firmele de specialitate, având în vedere faptul că  anul trecut s-au produs inundații din această cauză, când s-au încărcat instalațiile pentru a se face probele înaintea sezonului rece. 
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Incidența în județul Brașov: 9,24 la mia de locuitori. Moieciu a depășit cota de 17 la mie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate