blog-logo

Administratorul judiciar a prezentat Primăriei şi Consiliului Judeţean paşii pentru salvarea FC Braşov

sigla fc brasovLa data de 22 iunie 2016, prin încheierea şedinţei camerei de consiliu, pronunţată de Tribunalul Braşov, secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, Top Expert SPRL a preluat calitatea de administrator judiciar al SC Fotbal Club Brașov SA.

Top Expert a solicitat instantei să admita o  cerere de repunere în termenul legal de depunere a planului de reorganizare a societății, asigurând până la acest moment continuarea activității clubului.

„Am reusit sa capacitam sustinerea si asumarea unor activitati si prerogative de catre persoane fizice si juridice cu pregatire in domeniu si sa constituim  o echipa de conducere pregatita si determinata sa reorganizeze activitatea Fotbal Club Braşov SA atat la echipa mare cat si la juniori si copii. Pentru termenul de judecată din data de 3.08.2016 vor fi citaţi creditorii societăţii debitoare în vederea discutării propunerii de deschidere a procedurii de faliment sau admiterea unei noi propuneri de plan de reorganizare”, se arată în adresele trimise către conducerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean Braşov.

 

 

Administratorul judiciar susține că scopul legitim al  Legii Finantelor este acela „de a stimula mediul de afaceri si nu de a practica o depasire a limitelor legale si sanctionare exagerata si de tip formal a unor activitati care au un impact major si pe termen lung , mai ales in asupra unei activitati cu vadit caracter social – cazul FC Brasov”.

 Cum ar trebui să se implice Primăria şi CJ

 

Alte articole:   Când se termină pandemia. Răspunsul prof. dr. Adrian Streinu Cercel

Supunem atentiei ca nu trebuie minimalizata analiza activitatii cultural – sportive numai la nivel patrimonial , ceea ce trebuie de  facut este evitatea falimentului unei activitati care, in cazul FC Brasov, are un vadit  caracter social cu pronuntat caracter de masa.

In statele UE cu traditie in democratie (Germania, Franta Belgia Olanda etc .), exista la nivel de normalitate sustinerea unor proceduri de insolventa  la entitatile care au impact major in activitatile sociale , cu ajutoare de stat prin preluarea pachetelor de stat de catre institutii abilitate – in cazul nostru UATBv  si Primaria Bv – si ulterior privatizarea acestora.

Conform legislatiei in vigoare fotbalul – un  sport de masă  –  este o activitate de interes social şi naţional, un  serviciu public  care poate functiona si externalizat si practicat în sfera privată, o activitate care poate fi bugetată şi controlată prin pârghii ale legii de către stat şi/sau o delegare de competenţă la consiliile locale şi/sau judeţene,.

Alte articole:   Un șofer din Suceava a primit cea mai mare amendă dată vreodată în România

 

Concluzionand, va rugam ca în calitatea dumneavoastră de acţionar,  sa sustineti managerial si financiar un nou plan de reorganizare al FC Brasov in urmatoarele conditii :

  1. Preluarea de catre Consiliul Judetean Brasov impreuna cu Consiliul Local Brasov a 75,613% – 3978 actiuni cu titlu gratuit de la actionarul NECULAE ALEXANDRU ; modalitatea de cesiune va fi o procedura de mediere care va fi demarata daca se va impune. Numarul de actiuni  care vor reveni  Consiliului Judetean Brasov si Primariei Brasov se vor stabili prin negocieri directe intre parti.
  2. Sprijin financiar si legal pentru achizitionarea de catre FC Brasov a tribunelor de la SC LEVEL ACTIV CONSTRUCT SA aflata in procedura de faliment prin lichidator Info Dip Insolvency SPRL sau alte variante de achizitionare. Scopul ar fi reintregirea proprietatilor de la stadionul Tineretului sub o singura entitate , care sa permita o mai mare flexibilitate in administrare.
  3. Includerea in Bugetul anual a unei finantari destinate sustinerii fotbalului profesionist si de performanta, in prima faza,  pe baza unui BVC intocmit in cadrul unui nou plan de reorganizare al FC Brasov
  4. Sustinerea unui nou Plan de Reorganizare al FC Brasov cu durata de doi ani, maximum trei ani.
  5. Reprivatizarea FC Brasov dupa doi ani maxim trei ani, cu pastrarea unui numar de actiuni majoritar sau minoritar.
  6. Sprijinirea fotabalului brasoven prin sustinerea echipei FC Brasov pentru promovare in Liga I si in Cupele Europene.
Alte articole:   Institutul Cantacuzino produce un medicament care crește imunitatea. Când va fi scos pe piață

 

Organigrama FC Braşov

Președinte  – Top Expert SPRL, consilieri – Pașcu Romeo Vasile, Sigauan Silviu, director tehnic – Paul Enache, director executiv  – Dochita Vasile.

Antrenor principal: Cornel Țîlnar, antrenor secund: Mihai Stere, antrenor portari: Andrei Santa, preparator fizic: Lucian  Nicolau, doctor: Gheorghe Popoa, maseur: Gheorghe Vișinescu, director sportiv: Florin Ghimbășan, team manager – Mugurel Buga, ofițer de presa: Iulian Cuibar.

Distribuie dacă îți place!
  1. sa-i-se confiste toata avere lui Nicolae lasat in curu gol cu tot neamul lui

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.