blog-logo

De la ANAF cetire: magazinul propriu e o vrăjeală care ar falimenta în fața unui chioșc

magazin anaf brasovÎn urma articolului publicat de newsbv.ro.prin care ne întrebam, retoric, la ce folosește un magazin al ANAF departe de potențialii cumpărători, am primit și o „explicație” de la această instituție, pe care o redăm integral:

Vă informăm că A.N.A.F., prin administraţiile judeţene, procedează la valorificarea mărfurilor confiscate atât de către inspectorii din structura proprie a administraţiei fiscale, cât şi de către organele de poliţie sau de personalul de la structura antifraudă fiscală.

În cadrul A.J.F.P. Braşov s-a încasat în acest an, până la ora actuală, din valorificarea mărfurilor confiscate, suma de 307.549 lei, din care 105.727 lei prin magazinul propriu din Zărneşti, 199.281 lei prin vânzare directă şi suma de 2.541 lei prin predarea unor deşeuri la societatea de reciclare.

Pentru a face cunoscute stocurile de mărfuri confiscate se procedează la afişarea anunţurilor pe pagina proprie a D.G.R.F.P. Braşov de pe portalul A.N.A.F. – la rubrica Anunţuri şi Licitaţii şi se expun afişe privind mărfurile oferite la intrările pentru public din sediul instituţiei.

Vânzarea en-gros a unor mărfuri confiscate se perfectează fie în urma unor solicitări concrete formulate ca urmare a anunţurilor apărute pe site-ul ANAF (de ex. încălţăminte), fie prin contactarea unor societăţi comerciale de profil din zonă care au ca obiect principal de activitate comercializarea mărfurilor din categoria alimentelor perisabile.

În perioada aceasta se fac eforturi pentru identificarea unui spaţiu adecvat în municipiul Braşov în vederea deschiderii unui magazin propriu pentru desfacerea mărfurilor confiscate.

Trebuie remarcat răspunsul extrem de elegant, prin omisiune, al reprezentanților ANAF, care dezinformează, prin omisiune: „s-a încasat în acest an, până la ora actuală, din valorificarea mărfurilor confiscate, suma de 307.549 lei, din care 105.727 lei prin magazinul propriu din Zărneşti”. Întrebare: care era suma care trebuie încasată din valorificarea mărfurilor confiscate, ca să vedem eficiența instituției: a fost 5%, a fost 90%?

Alte articole:   Cîmpeanu: Evaluarea Națională și Bacalaureatul, “perfect adaptate” perioadei în care şcoala a fost afectată de pandemie 

S-a încasat „suma de 2.541 lei prin predarea unor deşeuri la societatea de reciclare” – despre ce valoare reală a mărfurilor vorbim- interesant ar fi să știm și ce mărfuri – din care s-a recuperat o sumă (poate ridicol de) mică în jumătate de an. 

„Vânzarea en-gros a unor mărfuri confiscate se perfectează fie în urma unor solicitări concrete formulate ca urmare a anunţurilor apărute pe site-ul ANAF (de ex. încălţăminte), fie prin contactarea unor societăţi comerciale de profil din zonă” – cu alte cuvinte, ANAF funcționează ca un fel de bursa de mărfuri pentru anumite firme. Dacă nu ești pe listă, ANAF nu te caută… nu te ofertează. Nu exiști. Doar dacă ai pe cineva, pe undeva, vorba regretatului Toma Caragiu… 

Alte articole:   Centrul de greutate al grupului de luptă al NATO va fi la Cincu

„În perioada aceasta se fac eforturi pentru identificarea unui spaţiu adecvat în municipiul Braşov în vederea deschiderii unui magazin propriu pentru desfacerea mărfurilor confiscate” – Eeeee, asta da! De atâţia ani problema există, iar acum se fac eforturi. Pe bune? Probabil problema a fost cuvântul „adecvat”. 

Ce știm noi?… Iar dacă am supărat pe cineva, noi i-am iertat…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.