blog-logo

Basarabenii se simt ca acasă la Braşov

basarabeni brasovPeste 1000 de basarabeni vor vizita în aceasta vară România. Actiunea face parte din programul national de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Mai multe dintre grupuri vor la Brașov și vor vizita atât municipiul reşedinţă, cât și întreg județul. Organizatorii fac un apel la toti brașovenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro.

„În cadrul programului de înfrățiri primim foarte multe solicitări sa vedem Piața Sfatului, Stada Sforii, Sinaia, Castelul Peleș . Mulți basarabeni, din păcate, nu cunosc Patria Mamă așa cum este ea cu adevărat, cu oameni minunați și locuri fenomenale, sunt foarte multe obiective turistice ce trebuie vizitate de fiecare român, indiferent unde s-ar afla.  Speram ca prin aceasta initiativa sa ajungem la o majoritate unionista care sa voteze pentru unire in 2018 ”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Aceasta este una din multele acțiuni și vizite care vor urma în săptămânile următoare cu ocazia continuării programului ”Cunoaște-ți Țara”. Prin acest program, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, in aceasta vară și in toamnă, vor fi aduși 100.000 de români basarabeni în Romania.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Cazarea in Brașov este asigurată de Universitatea „Transilvania”, iar organizatorii fac un apel la autoritatile din județ să se implice și să sprijine acest program.

Program susţinut de Grupul Iubim Braşovul  şi newsbv.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.