blog-logo

Andrada Deneș, campioana în devenire a atletismului din Brașov

Andrada Deneș, campioana în devenire a atletismului din Brașov

Peste 20 de ani – cam atâta vreme a trecut de când Brașovul nu a mai avut o heptatlonistă de valoare! Atunci, pe la începutul anilor ’90, Elisabeta Anghel era o sportivă cunoscută și apreciată în atletismul din România. O campioană în adevăratul sens al cuvântului! A rămas în memoria iubitorilor „reginei sporturilor” ca unul dintre cele mai valoroase produse „Made in Brasov”. Acum, așa cum spuneam, după o pauză de aproape 30 de ani, un nou vlăstar a început să crească frumos și să strălucească așijderea.

Este vorba de Andrada Deneș, o tânără atletă născută în anul 1997 (ultimul an la juniori 1). Legitimată la CSM Brașov și pregătită de prof. Florin Florea, ea a început să reconfirme rezultatele obținute și speranțele pe care le-a generat încă de când concura la categoria copile 1, pe atunci fiind o specialistă a probei de 800 metri. Timpul s-a scurs, iar acum roadele muncii și calităților sale au început să mijească. Astfel, zilele trecute, la recentul Campionat Național de probe combinate (juniori, tineret, seniori) desfășurat la Pitești, Andrada a cucerit medalia de bronz la juniori, la heptatlon. Un rezultat care confirmă, dar și obligă.

„În clasamentul general, Andrada a ieșit pe locul 4 la tineret și pe locul 6 la seniori. Are certe calități, iar din partea noastră se bucură de toată încrederea și susținerea. Cu răbdare și perseverență poate să ajungă departe. Merită să subliniem faptul că, la Pitești, ea a realizat un nou record personal la heptatlon, de 3.514 puncte. Tot cu această ocazie, la patru din cele șapte probe a înregistrat noi recorduri personale: la garduri, greutate, lungime și suliță”, afirmă Florin Florea.

Pentru Andrada Deneș urmează, peste doar câteva zile, Campionatul Național de probe individuale, gazduit tot de stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Acolo, va participa la 100 și 200 metri plat, plus la săritura în lungime.

Despre viitorul apropiat, prof. Florea are cuvântul: „Privind spre 2017, ne-am propus ca Andrada să atingă un nou record personal la heptatlon, de 4.100 puncte. Bineînțeles că urmărim să fie cooptată în lotul național de atletism al României. Cu calm și încredere întrunim toate condițiile să-și atingă obiectivele”. Așadar, răbdare… Este doar o chestiune de timp până când la gâtul Andradei Deneș vor străluci alte și alte medalii. (foto: Cristian Barbu)

Distribuie dacă îți place!
  1. bravooo!ma bucur si ai grija de ea,dl antrenor

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.