Spaţiul în care funcţiona abatorul este al unui bărbat din Codlea care îl dăduse în folosinţă unui cetăţean turc, dar acesta nu a fost de găsit. Turcul promisese că va cumpăra spaţiul şi încheiase şi un antecontract de vânzare –cumpărare în acest sens. Pe uşa abatorului era pus un sigiliu de ceva timp, iar oamenii din zonă au anunţat Direcţia Sanitară Veterinară pentru că nu mai suportau mirosul. Fostul proprietar a încercat să obțină chiar și pe cale judecătorească intrarea în spațiul lui, dar instanța a decis că nu există probe care să demonstreze că ar exista acolo care care să prezinte un pericol….

Alte articole:   Făgăraș: Din 19 octombrie se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire

Carnea se afla într-o încăpere în care erau 30 de grade şi era aşezată în 40 de saci. În interior era o mare de muşte şi un miros de nesuportat. Pentru că exista pericol mare de contaminare inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare au sigilat înapoi abatorul şi au cerut sprijinul celor de la Protan, care vor ridica şi vor distruge carnea, urmând ca apoi să se facă o igienizare a spaţiului. Toate costurile vor fi suportate de proprietar, urmând ca acesta să îşi recupereze banii de la cetăţeanul turc, dacă va da de urma lui.

„În urma unor sesizări venite din partea vecinilor care au reclamat că de la abator se simte un miros greu, am desigilat abatorul şi am găsit o cantitate foarte mare de carne stricată, estimăm că ar fi aproximativ 2 tone. Am predat carnea către firma Protan Codlea sub control sanitar-veterinar şi urmează ca până vineri locaţia să fie igienizată şi dezinfectată“, a declarat Dorin Enache, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare Braşov.