Brexit înviorează piaţa imobiliară

blocuri imobiliare brasovÎn lunile iunie şi iulie, căutările de proprietăţi generate de utilizatori români stabiliţi în Marea Britanie au consemnat un salt de peste 63% comparativ cu intervalul similar al anului precedent, informează imobiliare.ro.

Acesta este cel mai mare avans care a avut loc în perioada menţionată în ceea ce priveşte interesul din străinătate pentru piaţa imobiliară authotonă. Spre comparaţie, căutările din afara României s-au majorat, în ansamblu, cu circa 25% în acest răstimp.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari creşteri se situează Germania (+33%), Franţa (+26%), apoi Spania (+20%), respectiv Italia (+16%).

Românii din Italia ocupă însă primul loc în ceea ce priveşte volumul căutărilor.

„Din punct de vedere a volumului de căutări, Regatul Unit se situează pe locul al doilea într-un clasament realizat pe primele şase luni ale acestui an; în ultimele 30 de zile, acesta şi-a menţinut poziţia secundă, însă la o diferenţă foarte mică faţă de volumul căutărilor generate din Italia, deşi numărul românilor stabiliţi în Italia este net superior. La nivel de oraş însă, Londra a generat cele mai multe căutări de locuinţe în prima jumătate din 2016 – aproape cât Roma şi Milano la un loc. Pe următoarele locuri se află Germania, unde locuitorii din Munchen sunt cei mai activi; Spania, unde Madridul este vârf de lance şi Franţa”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cele mai multe căutări din afara ţării, aproximativ 26,4% din total, au fost îndreptate asupra Bucureştiului şi judeţului Ilfov, pe următoarele locuri situându-se judeţele aferente marilor oraşe ale ţării: Constanţa (8,75%), Braşov (8,2%), Timiş (7,6%), Cluj (7,2%) şi Iaşi (5,2%). Vizitatorii din Marea Britanie au fost concentraţi pe aceleaşi judeţe, ordinea priorităţilor fiind însă uşor diferită: Bucureşti-Ilfov (25%), Constanţa (8,7%), Iaşi (7,9%), Braşov (7,8%), Cluj (6,5%) şi Timiş (4,7%).

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.