blog-logo

Demersuri la Ministerul Educației să doteze viitoarele școli profesionale din Brașov

Foto: iubescbrasovul.ro

Foto: iubescbrasovul.ro

Municipalitatea continuă demersurile pentru înființarea a cinci noi școli profesionale la Brașov, pe modelul celei care funcționează deja, Kronstadt, a anunțat consilierul local PNL Adrian Oprică.

„Trebuie făcuţi mai mulți paşi, astfel încât aceste proiecte, prin Inspectoratul Școlar Județean Brașov, să fie prinse în proiectul naţional al Miniserului Educației, pentru a primi finanțări pentru dotări, iar împreună cu primarul am făcut o solicitare în acest sens şi vom urmări ca aceste noi şcoli să fie prinse în strategie”, a precizat Oprică, care este convins că va avea sprijinul tuturor parlamentarilor brașoveni pentru a susține aceste demersuri pe lângă Ministerul Educaţiei.

Reamintim că Primăria Braşov şi Inspectoratul Şcolar vor să extindă învăţământul profesional la nivel local, pentru că există o cerere tot mai mare de muncitori calificaţi.

 Edilii spun că preocuparea pentru viitorul profesional al elevilor braşoveni, corelat cu nevoile pieţei locale de muncă, este dublată de susţinerea pe care municipalitatea o acordă excelenţei în învăţământul braşovean.
În prezent, în Braşov funcţioneaza Școala Profesională Germană „Kronstadt“, înființată în parteneriat cu ISJ și cu companiile din Asociația Clubul Economic German.
Primăria Brașov, Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul Tehnic „Transilvania“ au încheiat un protocol cu Airbus Helicopters Romania, pentru înființarea unui centru de formare profesională în domeniul aeronautic. Un alt protocol urmează să fie semnat, în același format, cu companii din domeniul HoReCa.

 

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”. Mulți spun s-ar întoarce la birou dacă angajatorii ar acorda beneficii

Leave a Reply

Your email address will not be published.