blog-logo

Şedință de îndată la Consiliul Local Braşov pentru problemele Tetkron

TetkronConsiliul Local Braşov este convocat miercuri dimineaţă, la ora 9.00, în şedinţă de îndată, pentru înfiinţarea unei comisii speciale, formată din consilieri locali de la toate formațiunile politice, care va face legătura între Tetkron SRL şi Consiliul Local, astfel încât să fie prezentate în plen soluţiile pentru punerea în fucnţiune rapidă a societăţii.

Comisia are de îndeplinit mai multe obiective, iar termenul maxim este de trei luni, perioadă pentru care este înființată comisia (aceasta nu înseamnă că furnizarea apei calde ar trebui să dureze tot atât). Potrivit viceprimarului Costel Mihai, comisia va avea şapte membri, 3 de la grupul PNL – UDMR, 2 – PSD, 1 FDGR-PER şi 1 de la grupul PMP – independent.

mihai costel„Obiectivele comisei sunt identificarea optimă, legală şi fundamentată de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Braşov, verificarea derulării de către SC Tetkron SRL a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat atribuit prin concesiune sub forma gestiunii delegate și stabilirea consecințelor de ordin tehnic, economic și juridic ale pierderii licenței de operare în domeniul serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Brașov”, a precizat Costel Mihai.

Viceprimarul Brașovului a menționat că tot această comisie specială trebuie să vină cu un punct de vedere asupra situației contractelor de concesiune și de delegare de gestiune, ca urmare a încetării lor de drept, prin pierderea licenței de operare și consecințele survenite în condițiile legislației privind regimul concesiunilor.

Alte articole:   Poveste de viață... Iulian Năstase, prizonier de război, un țăran român cu școală

Comisia trebuie să verifice și stadiul preluării bunurilor ce au făcut obiectul contractului concesiune încheiat între municipiul Brașov și Tetekron SRL, conform dispoziției de primar nr. 1831/27.04.2016 și poate solicita, la nevoie, un audit economico-financiar privind modul de asigurare  a serviciului public de alimentare cu energie termică, precum și asupra realității și cauzelor pierderilor înregistrate.

Alte obiective ale comisiei speciale vizează și o analiză a modului cum s-a desfășurat managementul la Tetkron SRL, o analiză a posibilității de stingere a datoriilor înregistrate de Tetkron, stabilirea situației reale a consumatorului care mai sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare, precum şi prezentarea stării strcturii tehnico-edilitare aparţinând domeniului public şi privat care formează sistemul de alimentare centralizată cu energie termicăşi dimensionarea acesteia raportat la numărul real de consumatori.

Alte articole:   Victorie lejeră pentru Corona Brașov în etapa a 11-a din Divizia A

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate