blog-logo

publicitate

Roxana Mînzatu: Șansa primăriilor este să acceseze fonduri prin GAL-uri

roxana minzatuConsilierul județean PSD ROxana Mînzatu spune că lansa primăriilor de a primi finanțări sunt cele sase Grupuri de Actiune Locala (GAL), care au obtinut 7,8 milioane de euro.

Este vorba despre Asociatia Transilvana Brasovul de Nord, Tinutul Barsei, Curbura Carpatilor, Transcarpatica, Rasaritul Tarii Fagarasului, Microregiunea Valea Sambetei

Unele au functionat in 2007-2013, altele sunt la prima obtinere de fonduri. Aceste GAL-uri sunt practic niste ONG-uri, niste asociatii formate din primariile acestor comune, dar nu numai. Partea privata este predominanta in aceste ONG-uri, vcare au facut o strategie de dezvoltare pentru teritoriul pe care il acopera, preponderent rural.

„Li s-a aprobat strategia, vor primi acesti bani, fiecare GAL primeste intre 0,8-1,8 milioane de euro, depinde de populatie si teritoriu. Cu acesti bani vor lansa masuri de finantare, proiecte micute in teritoriile lor, pe infrastructura sau mediu privat. Sunt surse de finantare importanta pentru primării si privați”, a preiczat Roxana Mînzatu.

Aceasta susține că administrația județeană trebuie sa tina cont de aceste GAL-uri, „sa pastram aceste asocieri, sa mergem sa-i informam pe primari, sa incercam sa vedem cum putem completa financiar de la Consiliul Judetean investitiile pe care le au prin strategiile proprii. Au atras ei niste bani, trebuie sa vedem cum putem completa. Trebuie doar sa luam aceste strategii si sa le cofinantam de la CJ. Sa invitam reprezentantii acestor GAL-uri, care de obicei sunt specialisti, la toate intalnirile Consiliului Judetean pe teme de fonduri europene si nu numai”.

Alte articole:   De astăzi cei care vor călători cu avionul nu vor mai trebui să poate mască în aeroporturi și în cabină

Consilierul judeţean PSD  a mai propus astazi ca pentru toate liniile de finantare europeana care se deschid, sa fie informaţi primarii si sa se folosească Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov sa evalueze proiectele inainte de depune cereri de finantare, pentru a a vea un punctaj estimativ inainte de a se cheltui banii pe documentatii, precum studiile de fezabilitate, care sunt foarte costisitoare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.