blog-logo

Primăria Braşov dă liber la răpitoare, pe Lacul din Noua

stiuca lacul nouaAmatorii de pescuit sunt aşteptaţi să-şi pună în practică pasiunea în data de 8 iulie. Administraţia Lacului Noua, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, organizează, vineri, un concurs gratuit de pescuit la ştiucă ce va avea loc între orele 4.30 şi 7.30 ale dimineţii, unde sunt aşteptaţi toţi pasionaţii de pescuit.

Motivul principal al acestui concurs este scăderea numărului de exemplare de ştiucă, lucru care afectează foarte grav fauna din lac. Ştiucile din Lacul Noua au fost introduse de către pescari după reabilitarea lacului, astfel că, în acest moment, lacul este suprapopulat de această specie de peşte care poate atinge dimensiuni impresionante, potrivit administratorului lacului.

Această supraaglomerare aduce probleme administraţiei lacului, întrucât, ca specie prădătoare, ştiucile au scăzut numărul de caras şi crap introduşi anul trecut şi în urmă cu 4 ani. În acest an, administratorii au adus 9 gâşte şi raţe sălbatice pe suprafaţa lacului, existenţa cărora este pusă în pericol de această specie de peşte.

Provocarea principală a acestei competiţii este prinderea celei mai mari ştiuci din acest lac, captură care va fi premiată cu un premiu de 200 de lei. Administratorul lacului a prezentat o ştiucă de 1,10 m, cântărind 11 kg, capturată în cursul acestei dimineţi din lacul Noua. Totodată, acesta a precizat că în lac au fost zărite exemplare şi mai mari.
Toate ştiucile pescuite vor reveni celor care le-au capturat.

Alte articole:   OMS: Noua tulpină de SARS-CoV-2 nu îi afectează mai grav pe copii

Lacul Noua a fost repopulat cu 2 tone de caras, crap românesc şi crap fitofag în anul 2012, iar în 2015 au mai fost introduse alte 2 tone de peşte, din specia caras şi crap fitofag. Această specie, crap fitofag, este o specie recomandată pentru a preveni creşterea necontrolată a algelor şi a altor plante subacvatice.

Tot în 2012, au fost reamenajate atât lacul, cât şi spaţiul din jurul său, valoarea lucrărilor fiind de 2,03 milioane de lei, finanţare asigurată de Administraţia Fondului de Mediu prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, în proporţie de 90% şi cofinanţare de 10% din partea Primăriei Municipiului Braşov.

Alte articole:   Ştampila, eliminată din semnăturile oficiale la Ministerul Dezvoltării
Distribuie dacă îți place!
 1. F bine , acesti rapitori au mancat toate ratustile de pe lac , din cate stiu eu exista si somnde talie mare .

  Reply
 2. F bine , acesti rapitori au mancat toate ratustile de pe lac , din cate stiu eu exista si somnde talie mare .

  Reply
 3. Dați fraților drumul la pescuit pe lacul Noua cu o taxă modica și sunteți mai cîștigati , cu o zi la pescuit nu faceți nimic, doar o mare țigănie pentru o zi de concurs care din punctul meu de vedere a ieșit o mare țigănie și mulți pești răniți și doar câteva capturi, păcat poate așa înțelegeți de ce va călca și braconieri….

  Reply
 4. Recomandare 30 ron pescuit la rapitor intre orele 5-7 si scapi mai repede de rapitor + faci si niste banuti.Prea plin de fomisti.

  Reply
 5. Daca erau numai oameni care merg la pescuit de rapitor sa zicem (20) la numar faceau mai multa treaba .

  Reply
 6. Faceti lucrurile cu dosul si sub falsa informare a cetatenilor si comunitatii de pescari. Este o actiune de tip paravan care nu va ramane nepedepsita ! Pestii trebuiau relocati dat fiind faptul ca sunt exemplare rare din punct de vedere al dimensiunii acestora. Existenta speciilor planctonofage in lac ( sanger, novac) denota o activitate de tip comercial ce va urma sub falsul pretext al acestui articol. Nu va ramane asa !

  Reply
 7. da, te si pricepi sa faci astfel de afirmatii…..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate