Falșii inspectori ANAF, condamnați definitiv

justitieMagistrații i-au condamnat definitiv pe cei doi indivizi care au pretins că sunt inspectori au fiscului şi au început să facă controale la restaturantele din centrul Braşovului.

Bărbaţii cereau documente, se prefăceau că verifică actele, iar apoi cereau bani patronilor ca să facă uitată amenda. Unii patroni nu au căzut în plasa escrocilor şi au anunţat poliţia.
Unul dintre escroci, Ilie Drăghici, a fost prins rapid, iar cel de al doilea Gabriel Mihai Constantin nu a fost de găsit şi a fost condamnat în lipsă. El este recidivist. Cei doi au fost judecaţi pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale.

Potrivit procurorilor „Inculpatul Constantin Gabriel Mihai se prezenta ca inspector ANAF şi efectua controlul documentelor contabile, în timp ce inculpatul Drăghici Ilie, îi asigura complicitatea morală şi materială, însoţindu-l şi abordând o anumită atitudine profesională care crea convingerea gestionarilor controlaţi că şi el este inspector ANAF. În timpul presupuselor controale inculpatul Constantin Gabriel Mihai cerea gestionarilor documentele contabile, le examina după care emitea concluzia că a constatat unele nereguli. În continuare, inculpatul Constantin Gabriel Mihai cerea să vorbească telefonic cu administratorii unităţilor comerciale controlate cărora le expunea situaţia mincinoasă că este inspector ANAF şi că a efectuat un control al firmei, după care fie le pretindea sume de bani pentru a nu aplica amenzi – într-un caz fiindu-le remisă suma de 500 de lei de către gestionara firmei pretins controlate, fie le cerea să se întâlnească pentru a ajunge la o înţelegere“.

Alte articole:   Accident pe DN1. Trafic blocat pe ambele sensuri

Curtea de Apel Braşov a respins ieri apelurile inculpaţiilor şi a menţinut sentinţa dată în primă instanţă de Judecătoria Braşov. Magistraţii l-au condamnat pe Ilie Drăghici la 1 an şi 4 luni de închisoare su suspendare. El va face şi muncă în folosul comunităţii în Olt, judeţul natal.

Gabriel Mihai Constantin a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. El a fost judecat în lipsă şi mai are la activ o condamnare pentru acealeaşi fapte în Prahova. La această condamnare i se va adăuga şi restul de pedeapsă de 523 de zile rămas neexecutat.  Sentinţa este definitivă.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.