blog-logo

Concurs de realizare de videoclipuri pentru promovarea Țării Bârsei

targ turismAgenția Metropolitană invită artiştii amatori la un concurs de filme de scurt metraj, cu tema promovarea monumentelor şi siturilor istorice din Ţara Bârsei.

Materialele video vor fi realizate cu smartphone-urile si pot fi încarcate pe site-ul: http://video.pbv.ro/ începând de azi şi până în 15 august. Alături de un juriu de specialişti în cultură şi cinematografie, un rol important în desemnarea filmelor de scurt metraj câştigătoare îl va avea în procent de 50% publicul.

„Activitatea face parte din proiecul cultural Touch the screen & stART the future, co-finananţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Valoarea totală a proiectului este de 52,795.33 lei, din care 10,659.33 lei (20,19%) sunt co-finanţare proprie a Agenţiei Metropolitane Braşov, iar termenul de implementare a proiectului este 30 octombrie. Regulamentul concursului este publicat pe pagina de facebook a proiectului şi pe pagina AMB. Concursul este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani“, a susţinut directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David.

Concursul are premii în valoare de 3300 lei, sumele fiind impozitate conform legislaţiei în vigoare. Prin crearea unui modul de evaluare a filmelor, publicul larg va putea vota aceste creaţii şi implicit va contribui la dezvoltarea de audienţă pentru proiectele culturale. Cele mai bune filme vor fi selectate şi vor fi proiectate în cinci cartiere din municipiul Braşov, în aer liber, în lunile august şi septembrie.

„Realizarea proiecţiilor în cele 5 cartiere din municipiul Braşov, va contribui la o delocalizare a ofertei culturale existente în cartierele din municipiul Braşov. Scopul acestor activităţi este de a contribui la refacerea identităţii şi a sentimentelor de apartenenţă, conectare şi ataşare faţă de localităţile din ţara Bârsei, cât şi la formarea gustului publicului pentru valori culturale reale“, a mai spus Dragoş David.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ninsoare și viscol - Cum va arăta vremea în luna decembrie și câtă zăpadă vom avea de Crăciun

Leave a Reply

Your email address will not be published.