blog-logo

VIDEO Corul braşovean Concetus a reprezentat România la Festivalul Internațional „Alta Pusteria”

corul concentus redutaCorul Mixt de Cameră „Concentus” al Centrului Cultural Reduta – Brașov este singurul cor care a reprezentat România la cea de-a XIX- a ediție a Festivalului Coral Internațional „Alta Pusteria”, festival ce reunește anual coruri din întreaga lume, în fascinanta Val Pusteria, localitate situată în inima Munților Dolomiți, între Bruneck (Italia) și Sillian (Austria).
În acest an, festivalul ce s-a desfășurat în perioada 22-26 iunie, s-a bucurat de participarea a 85 de coruri din toate colțurile lumii, incluzând : Australia, Canada, Republica Cehia, Danemarca, Filnlanda, Germania, Marea Britanie, Israel, România, Slovacia, Africa de Sud, Suedia, Olanda, USA – California, USA- Insula Guam si Italia.
 Sub conducerea profesorului dirijor Marius Modiga, la o altitudine de 2275 m, în impresionanta panoramă de pe platoul Plan de Corones, Corul „Concentus” a susținut primul concert în deschiderea festivalului. În celelalte zile ale festivalului, corul a mai susținut alte 4 concerte în Alta Pusteria – Sesto, San Candido, Dobbiaco, și Brunico, interpretând prelucrări corale, laice și religioase, din repertoriul intern și internațional.

Cu dăruire și dorința de a promova valorile tradiționale românești, reprezentanții Corului ”Concentus” au purtat ia tradițională și au interpretat cele mai frumoase prelucrări folclorice, care au stârnit ropote de aplauze și aprecieri din partea publicului.
Drapelul României a fost purtat cu mândrie la Parada celor 85 de coruri participante. În Piața San Candido, după paradă, a răsunat Va, pensiero din opera Nabucco a lui Giuseppe Verdi, cântată de cei aproximativ 2400 de membri ai corurilor prezente.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   OMS: Noua tulpină de SARS-CoV-2 nu îi afectează mai grav pe copii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate