blog-logo

Închisoare cu executare pentru agresorul studentei din Gara Brașov

catuseMagistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat la închisoare pe agresorul studentei care i-a luat apărarea unui tânăr luat la bătaie de Florentin-Valentin Uliniuc.

Astfel, judecătorii au decis schimbarea încadrării juridice din tentativă la infracţiunea de omor în vătămare corporală gravă şi l-a „condamnat pe inculpat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare și 2 ani pedeapsa complementară pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă”.

De asemenea, a fost revocată suspendarea sub supraveghere a unei pedepse mai vechi, într-un alt dosar, de 3 ani de închisoare aplicate prin sentința penală a Judecătoriei Brașov, pe care o cumulează la pedeapsa actuală.

În acest context, Uliniuc are de executat pedeapsa principală rezultantă de 5 ani şi 6 luni închisoare și 3 ani, 3 luni și 19 zile pedeapsa complementară prevăzută, din care este dedusă perioada arestului preventiv și arestului la domiciliu.

Alte articole:   PSD a sesizat BEJ ca unii fac campanie electorală în continuare

De asemenea, studenta agresată, Daniela Andreea Smeu, are de primit de la agresor suma de 1.848 lei cu titlu de daune materiale şi echivalentul în lei, la cursul BNR de la data plăţii, a sumei de 10.000 de euro cu titlu de daune morale.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

„Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în noaptea de 27 septembrie 2015, în jurul orelor 23.15, în faţa gării CFR Braşov, inculpatul a aplicat persoanei vătămate S.D.A. (23 ani) mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona capului, determinând producerea unor leziuni grave în zona craniană, ce necesită pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, acestea punând în pericol viaţa acesteia”, a declarat Mihaela Alina Popescu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, în momentul arestării individului.

Fata se afla în Gara Brasov și a intervenit să îl apere pe un băiat asupra căruia se năpustiseră, fără motiv, alți doi tineri. Iritat, unul dintre ei a bătut-o pe studentă cu cruzime până a lăsat-o inconștientă la pământ.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate