blog-logo

Avion ușor prăbușit pe Dealul Perșanilor. Ambele persoane din avion au decedat

avion prabusit brasovUn avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă, în apropiere de localitatea Perşani. Potrivit primelor informaţii, în aparatul de zbor se aflau două persoane. La locul accidentului s-au deplasat echipaje de la Ambulanţă şi ISU.

18.30 Pilotul italian de 66 de ani a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judetean din Târgu Mureş. Potrivit specialiştilor bărbatul a suferit leziuni interne foarte grave, care erau incompatibile cu viaţa. Bărbatul avea şi arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, dar şi un traumatism cranian extrem de grav.

17.50 Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au finalizat cercetrea la faţa locului. Procurorii au ridicat probe de la locului accidentului aviatic de la Braşov şi au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Tot astăzi va fi ridicată şi epava avionului, exact la timp deoarece la Braşov este anunţat un cod galben de ploi. Rămăşiţele carbonizate ale femeii de 55 de ani care a murit în accident au fost preluate de medicii legişti şi transportate la Serviciul de Medicină Legală din Braşov pentru necropsie.

„Cercetarea la faţa locului s-a încheiat la ora 17.30. Au fost ridicate mai multe probe care urmează să fie analizate. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare coporală din culpă. Epava avionului va fi ridicată în această seară şi va fi transportată la Bucureşti la sediul Centrului de Investigaţii Aeronautic şi pentru Siguranţa Zborurilor (CIAS) unde urmează să fie expertizată în vederea stabilirii cauzei accidentului „, a declarat Ramona Muscalu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov.

15.15 Pilotul rănit a ajuns la Spitalul din Târgu Mureş. A fost intubat şi este în acest moment în comă indusă, o procedură normală pentru stabilizarea pacienţilor cu arsuri şi răni foarte grave. Bărbatul de 66 de ani a fost internat la Terapie Intensivă, iar stare lui este gravă.

Alte articole:   Moș Martin, divinitate preistorică, este venerat ca o zeitate în satele de munte din România

14.00 Pilotul avionului este un centăţean italian de 66 de ani. Bărbatul a supravieţuit impactului şi a fost transpotat la Spitalul din Târgu Mureş. Din primele informaţii pe care le-a furnizat pilotul, avionul decolase de la Timişoara şi urma să ajungă la Aeroclubul din Ghimbav.

Criminaliştii fac în acest moment cercetări la faţa locului. După ce toate probele vor fi ridicate, epava avionului va fi dusă la Autoritatea Naţională Aeronautică pentru a fi expertizată şi pentru a se vedea dacă părbuşirea a fost cauzată de o defecţiune tehnică.

13.45. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au deschis o anchetă pentru a afla care a fost cauza prăbuşirii avionului de mici dimensiuni. La faţa locului vor sosi şi specialişti de la Autoritatea Naţională Aeronautică. Incendiul a fost stins de pompieri.

Alte articole:   Salvamont România: Aproape 100 de persoane, salvate în ultimele 24 de ore

13.30. Potrivit informaţiilor primite de la MAI, rănitul  a fost preluat de un elicopter SMURD şi  transportat la un spital din Tîrgu Mureş. „La locul accidentului a fost direcţionat un elicopter al MAI. Elicopterul se afla în misiune spre Ghimbav, dar a fost direcţionat spre Şinca Veche. Rănitul a fost tranportat la un spital din Tg. Mureş“, a declarat comisar de poliţie Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

13.20. Victima rănită va fi preluată de un elicopter SMURD. „Pe lângă arsurile suferite, rănitul are o fractură deschisă la piciorul drept, dar şi multiple traumatisme. Va fi preluat de uhn elicopter SMURD“, a declarat Adriana Palaghia, purtător de cuvânt al Ambulanţei Braşov.

Alte articole:   DRDP Braşov: Intervenţiile utilajelor de deszăpezire pe DN 1, îngreunate de valorile ridicate de trafic (VIDEO)

Avionul de mici dimensiuni efectua un zbor de agrement şi s-a prăbuşit pe dealul dintre Perşani şi Şinca Veche. Două echipaje de la SMURD şi Ambulanţă, dar şi militari de la ISU au pornit imediat spre locul accidentului. Din primele informaţii se pare că în avion erau două persoane. Aparatul a luat foc la impactul cu solul. O persoană a reuşit să se salveze şi să sune la 112, dar a doua persoană a murit carbonizată în epava avionului. Din fericire avionul s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită.

„Potrivit informaţiilor pe care le avem  în avion se aflau două persoane. Una este decedată, iar alta este în stare gravă şi va fi transportată la spital. Persoana rănită a suferit arsuri la faţă şi mâini“, a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.